HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

 

31. svibanj 2012.

  VELIKA LAŽ JE DA SU KOMUNISTI STVORILI HRVATSKU!

 Drskim podmetanjima i neistinama titoista-tuđmanista kao da nema kraja pa su sada lansirali krivotvorinu da su partizani odnosno nositelji partizanske spomenice 1941. stvorili Hrvatsku 1990.-1991. godine kako je izjavio akademik i kosovac Dušan Bilandžić u naručenoj seriji Jugoslavenske tajne službe na HTV-u.

 

NA SLICI: NEPRIJATELJI NEZAVISNE HRVATSKE SILOM I PRIJEVAROM ZADRŽALI VLAST 1992.G.

 

Tu grubu laž i krivotvorinu pokušavaju dokazati činjenicom da je na intervenciju Titovog batinaša i nositelja crvenog terora u Hrvatskoj Mike Špiljka Tuđmanu 1987.g. vraćen jugoslavenski pasoš sve u namjeri da bi se Savez komunista Hrvatske preko Tuđmana pripremio za sukob sa Miloševićem, raspad Jugoslavije i tobožnju uspostavu nezavisne Hrvatske.

 

Te 1987.g. u Hrvatskoj sam Tuđman nije uopće niti pomišljao na stvaranje nezavisne i samostalne Hrvatske a kamoli kvislinško partijsko rukovodstvo Saveza komunista Hrvatske, koje se je pokazalo do kraja slugansko prema Beogradu i čvrstorukaško prema vlastitoj opoziciji do razine veleizdaje.

 

Međutim, ubrzani ritam događaja u istočnoj Europi, Gorbačovljeva perestrojka u Moskvi, glasnost i gotovo potpuno samostalna politika Slovenije u odnosu na Beograd, gdje su se na vlast došli rankovićevci predvođeni Slobom Miloševićem, izazivali su sve veću nesigurnost i strah kod kvislinške partijske vrhuške u Zagrebu predvođene zloglasnim srbokosovcem Stankom Stojčevićem, jugoudbašima Antom Markovićem, Josipom Vrhovcem i Titovim batinašem Mikom Špiljkom.

 

Tuđman, koji je u to vrijeme u razgovorima u četiri oka zagovarao očuvanje SFR Jugoslavije na avnojskim temeljima kao jedino rješenje hrvatskog pitanja, nije još bio niti na stajalištu da se federacija treba transformirati u konfederaciju.

 

Nakon što je povodom nove optužnice i suđenja Dobroslavu Paragi došlo do tada povijesno nezabilježene internacionalizacije povreda ljudskih prava u Hrvatskoj, ondašnji predsjednik SR Hrvatske Ante Marković, nesposobni partijski aparatčik od koga su se pred raspad Jugoslavije slijepci sa Zapada nadali da će tobožnjom privrednom reformom spasiti njihovu masonsku tvorevinu jugosatrapiju, naredio je uoči tiskovne konferencije od 4. travnja 1987. godine da se Tuđmana pozove u Petrinjsku ulicu i da mu se uruči putovnica, da bi na tiskovnoj konferenciji za strane novinare, koja se je umjesto o pripremama za Univerzijadu pretvorila u  konferenciju o suđenju Paragi i povredama ljudskih prava u Hrvatskoj, Marković bez da ga ja to itko pitao izjavio „kako se stvara cijela fama o tome da se ljudima ne dopušta odlazak u inozemstvo, a da su neki od njih SADA(nekoliko dana ranije, a ne kako današnja croUdba lansira 9. siječnja 87.)dobili pasoše, pa ipak neće da idu.“

 

Tuđman je dakle dobio putovnicu da bi Marković pred stranim novinarima mogao iznijeti primjer poštivanja ljudskih prava i da bi umanjio štetne međunarodne posljedice po ugled Hrvatske i Jugoslavije radi suđenja Paragi.

 

Izbor na Tuđmana pao je i radi toga jer će on  kao provjereni kadar Udbe i KOS-a  svojima znati uzvratiti usluge i pritom prevariti hrvatsku emigraciju kao lažni Mojsije koji dolazi tobože Hrvate osloboditi jugotamnice, a da sam u to vrijeme nije vjerovao niti u raspad Jugoslavije a kamoli u obnovu nezavisne hrvatske države.

 

Dakle, nisu hrvatski partizani ni komunistički koljači stvorili Hrvatsku 1991. godine,već  zatvaranje financijskih slavina iz Washingtona na pritisak američkog Kongresa, pad Berlinskog zida, raspad istočnog bloka i odlučni i hrabri hrvatski branitelji, dragovoljci HOS-a i bitka za Vukovar.

 

Po Tuđmanu i njegovim partizanskim i komunističkim drugovima, Manoliću, Boljkovcu, Krajačiću i drugima Hrvatska bi bila i ostala samo jedna republika u avnojskoj tamnici naroda, dok ih hrvatski narod ne bi poslao na smetlište gdje im je oduvijek i bilo jedino pravo mjesto.

 

Ono što je u svemu tome tragično jest da su silom, obmanama, prijevarama i vršenjem zločina Tuđman i njegovi partizanski razbojnici prigrabili svu vlast u Hrvatskoj u kolovozu 1992. godine, u trenutku kada su je gotovo sigurno izgubili, i to dvije godine nakon što su im Račan i drugovi objeručke predali vlast 1990.g., posve sigurni da su je predali svojima.

                                                      

 

 

                     

     

 

                                

             

 

 

 

   

 

 

 

 

         

           

           

 

      

 

Na vrh - Top