HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

 

09. kolovoz 2012.

             

                         TUĐMANOV NEKAŽNJENI ZLOČIN

                                     JE LI GENERAL KRALJEVIĆ UZALUD DAO GLAVU

 

 Na spomendan Edith Stein ili sv. Terezije Benedikte od Križa, velike svetice, mučenice, karmelićanke i znanstvenice Rimokatoličke crkve koju su kao Njemicu porijeklom iz naroda kroz kojeg se je čovječanstvu objavio Isus Krist Spasitelj, ugušili u plinskim komorama Auschwitza 09. kolovoza 2012. godine, navršilo se je dvadeset godina Tuđmanovog i HDZ-ovog zločina nad zločinima koji će doći na naplatu kad-tad onima koji su ga počinili kao i svima onima koji su ga odobravali i do danas prikrivali od bivše HDZ-ove vlasti i sadašnje SDP-ove vlasti uz prešutnu podršku središnjih vlasti u Bosni i Hercegovini, koje također vode dugogodišnju antibosansku i protuhrvatsku politiku koja će im se grubo obiti o glavu jer su sve sličniji svojim krvnicima od kojih se razlikuju jedino po odlascima jedanput godišnje na komemoraciju srebreničke klaonice.

 

NA SLICI: SV. EDITH STEIN- ZA KATOLIČKU VJERU U PLINSKU KOMORU

 

Jedan od izravnih suizvršitelja tog stravičnog zločina, Josip Manolić, suosnivač HDZ-a, Titov i Rankovićev udbaš, prvi predsjednik HDZ-ove vlade 1990. godine živi bez ikakvih posljedica i dan današnji u glavnom hrvatskom gradu na sramotu cijelog hrvatskog naroda, zaštićen kao lički medvjed za taj i mnogo drugih zločina iz 1945. godine i kasnije koja je počinio kao načelnik OZN-e u Bjelovaru i Zagrebu. Hrvatski narod nije podržao opciju koja se je javno zalagala za podvlačenje crte iza zločinačkog komunizma i zato danas nema niti pravde niti demokracije niti pravne države niti prohrvatske vlasti.

 

Zato se je moglo dogoditi da je u miru  ovih dana u Titovoj dobi preminuo udbaški sudac Spasoje Rađenović, koji poput mnogih drugih zahvaljujući nepostojanju stvarne slobode i demokracije, nije nikome odgovarao za svirepe i okrutne istrage i presude koje je izricao od prvostupanjskog do vrhovnog kaznenog suda mnogobrojnim hrvatskim političkim oponentima i zatvorenicima. Dapače, ne samo što za svoja zlodjela nije nikome odgovarao već je instalirao iza sebe svoje potomstvo u pravosuđe Republike Hrvatske.

 

Hrvatska izvršna vlast uključujući Državno odvjetništvo ne samo da nije ništa učinila da se istraga protiv zločinaca krvoprolića nad devetoricom branitelja RH i generalom BIH pokrene već je sve učinila i čini da taj zločin poput mnogih drugih ostane zauvijek nekažnjen.

 

Smrtni grijeh istaknutog pravaša i generala HOS-a bio je zajednička obrana katolika i muslimana cjelovite i jedinstvene Bosne i Hercegovine od velikosrpske agresije 1992. godine.

 

 

NA SLICI: GENERAL HOS-A BLAŽ KRALJEVIĆ-POLOŽIO ŽIVOT ZA ZAJEDNIŠTVO I RAVNOPRAVNOST KRŠĆANA I MUSLIMANA

 

Biskup Pozaić govoreći o zločinačkom komunizmu koji preobučen vlada Hrvatskom s pravom u Mariji Bistrici zaziva u litanijama lauretanskim lustraciju  ali zar ne doprinosi i on sam da se lustracija u Hrvatskoj  nikada ne dogodi, kada dva mjeseca ranije pored  Slobodana Praljka sudjeluje na proslavi 90. godišnjice Tuđmana, naredbodavatelja masakra nad generalom Kraljevićem.

 

Povodom obljetnice velikosrpske okupacije Vukovara 2011. godine upozorili smo na instrumentalizaciju junačke pogibije dragovoljca HOS-a Jean Michel Nicoliera od aktualne vlasti i njezinu neiskrenost jer prigodom dodjele odlikovanja majci poginulog branitelja predsjednik RH  nije niti jedanput spomenuo da je ubijeni na Ovčari bio dragovoljac HOS-a niti je bilo tko od Udruge bojovnika HOS-a bio obaviješten i pozvan na zakašnjelu dodjelu tog odlikovanja.

 

I autorica knjige o hosovcu Francuzu Nevenka Nekić sustavno je prešutila da se radi o dragovoljcu HOS-a, jer teško je HDZ-ovki priznati HOS kada ga je HDZ ubijao i progonio daleko okrutnije nego četnici na prvoj liniji bojišta.

 

Prigodom ovogodišnje proslave Oluje u Kninu osiguranje premijera Milanovića i predsjednika Josipovića  zabranilo je kretanje obitelji Ivana Vuletića dragovoljca HOS-a jer je njegov šestogodišnji sin Marko nosio na kapi oznaku HOS.

 

Dakle, s pravom smo tvrdili da je smrt dragovoljca HOS-a iskorištena i zloupotrijebljena u dnevno političke svrhe a ne radi iskrenog i poštenog stava sadašnje garniture na vlasti prema dragovoljačkim postrojbama HOS-a i njihovim pripadnicima.

 

Nije nevažno i za pozdraviti je da je tim povodom dr Žarko Puhovski uzeo u obranu HOS i izjavio „da je Josipovićevo i Milanovićevo osiguranje pogriješilo, jer su HOS-ovci bili dobri dečki“, što se u javnosti gotovo nikada nije čulo.

 

NA SLICI: DRAGOVOLJCI HOSA MIRO VRKLJAN, IVAN VULETIĆ I SIN MARKO UDALJENI ZBOG OZNAKE HOS U KNINU 05. KOLOVOZA 2012.

 

 

Ponovno upozoravamo dragovoljce HOS-a i sve iskrene i prave patriote da rat za Hrvatsku nije ni izdaleka dobiven, osim ukoliko mnogi branitelji i dragovoljci HOS-a misle da je osvajanje mirovina i raznih privilegija razlog zašto je većina od njih bila u ratu.

 

Ali tada moraju znati da su izdali ciljeve zbog kojih su ratovali i mnogi od njih izgubili živote. Jer ne mogu i ne smiju oni svoje javno djelovanje svoditi na komemoracije, obljetnice osnutka pojedinih postrojbi i borbu za očuvanje privilegija. Gdje je njihov angažman u stranci koja ih je okupila, organizirala i utemeljila. Nema ga niti u tragovima.

 

Na taj način izdali su svoje ciljeve, svoje mrtve drugove, sadašnje naraštaje i vlastitu djecu. Kome su prepustili Hrvatsku. Za koga je general Kraljević  položio svoj život. Zar da Hrvatskom vladaju njegovi i njezini grobari.

 

Zato valja slijedeći slavne duhovne uzore poput svete Edith Stein ili svjetovne poput generala Kraljevića uzeti svoj dio križa i odgovornosti i krenuti dalje i naprijed.

 

       

          

 

                     

     

 

                                

             

 

 

 

   

 

 

 

 

         

           

           

 

      

 

Na vrh - Top