HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

 

17. siječanj 2013.

LAŽNI DESNIČARI O HRVATSKOJ  DESNICI KOJA POSTOJI U ILEGALI

 

Na nedavno održanom okruglom stolu o knjizi sabranih članaka nazvanoj „Iz desne perspektive“ Nevena Sesardića, bivšeg predavača na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u bivšoj državi, sugovornici, sve odreda nekadašnji dugogodišnji članovi Saveza komunista Jugoslavije, uključujući Milana Ivkošića,  naprosto su se natjecali u lažiranju pravog stanja i položaja desne opcije i opozicije u Hrvatskoj a najdalje je u svojim samoobmanama i podmetanjima otišao Tuđmanov diplomat i stipendist u SAD po preporuci Predraga Matvejevića, reklamer opskurne Nove desnice Tomislav Sunić.

 

NA SLICI:  NOVA PODVALA VLADE ZORANA MILANOVIĆA - BUDIMIR LONČAR TITOV EGZEKUTOR POZVAN NA MOLITVENI DORUČAK U VELJAČI 2013. GODINE

 

Prema dnevnom tisku Sunić je izjavio da su svi kvalitetni desničari pobijeni 1945.g pa zato u Hrvatskoj danas nedostaje desnica i da je od 1990. godine naovamo jedini intelektualni nivo u kojem se natječu HDZ i druge desničarske stranke  krađa i pljačka a ne konzervativne vrijednosti.

 

Sunić je godinama revno uzimao plaću HDZ-ovog diplomata i što sada pljuje po tom istom HDZ, to je njegovo pravo. Ono na što nema nikakvog prava je sijaset poluistina serviranih na tom skupu lažnih desničara ne bi li prozirno i kratkovidno stvorio sebi alibi zašto je bio i ostao nigdje.

 

Ponajprije, jedina prava desnica u Hrvatskoj od 1990-1993. bila je Hrvatska stranka prava i radi njezinih patriotskih stavova, politike i vojno-obrambenog djelovanja bila je od neoboljševičkog Tuđmanovog HDZ-a kojeg je Sunić bespogovorno služio i glancao mu podove, progonjena, suđena i napokon zabranjena na način da je HDZ administrativnim mjerama smjenio cjelokupno vodstvo HSP-a, istodobno poubijao ili utamničio  istaknute dužnosnike te stranke,  članove i dragovoljce HOS-a, od kojih su neki čamili u jugoslavenskim zatvorima kao politički zatvorenici.

HSP je 1990-1993. bio izvorna pravaška desnica sa demokratskim programom ali je od Tuđmanovih neoboljševika prvo ocrnjena ekstremnim lažima da se radi o neofašistima, a zatim je atentatima, likvidacijama i ubojstvima, montiranim političkim sudskim procesima, zahtjevima za zabranom pokrenutim od državnog odvjetnika RH i vladinom smjenom cjelokupnog vodstva stranke, otjerana u ilegalu a umjesto nje stvorena je satelitska HSP kojoj se desetljeće i pol doziralo nekoliko postotaka da bi bila vječna satelit stranka onih na vlasti, a da istinska desnica u Hrvatskoj ne može postojati niti opstati.

 

Nasilnom eliminacijom Dobroslava Parage sa čela tadašnjeg HSP-a u Hrvatskoj počinje razdoblje kojega se pravi desničari mogu samo sramiti.

 

HSP kao HDZ-ov trojanski konj pod Antom Đapićem uspijeva 1995.g. ući u Sabor zahvaljući osvojenih 5,01 posto glasova, za koje je malo tko vjerovao da nisu postignuti bez pomoći HDZ-a i njegovih brojača glasova da bi HSP uspio prijeći izborni prag.

 

Uvjerljivost parlamentarne desnice time je do dna srozana, naročito kad se saznalo da je Miroslav Rožić (HSP) ušao u Sabor kao kandidat s liste HDZ-a, a na isti način je HSP ušao u Gradsku skupštinu Grada Zagreba. Stenogram objavljen u Feral Tribune objašnjava da su u to vrijeme razgovarali Franjo Tuđman i Anto Đapić o političkoj i fizičkoj likvidaciji Dobroslava Parage i o tome da će HSP biti HDZ-ov trojanski konj u parlamentarnoj opoziciji.

 

O uništenju parlamentarane desnice u Hrvatskoj nakon 1990.godine  na skupu Večernjeg lista početkom 2013. godine organiziranog od tobožnjeg desnog novinara Zvonimira Despota niti da bi tko slova zucnuo. Već samo drske laži i prešućivanja poput Sunićevog.

 

 Samostalna Hrvatska, nacionalno osvještenje, rušenje komunizma, nauk Ante Starčevića, vjera u Boga i obitelj s najmanje četvero djece, borba protiv pobačaja i demografskog izumiranja  bili su izrazi kojima su se 1990. godine služili prvaci desnice na čelu s tadašnjim HSP-om koji je vodio Dobroslav Paraga.

Dok se SKH zalagao 1989. za jugo-federaciju, HDZ za jugo-konfederaciju,  Paraga se 1989. zalagao za državnu nezavisnost Hrvatske i nacionalnu slobodu hrvatskog naroda inicirajući obnovu Hrvatske stranke prava.   Pri tome je Paraga u američkom Kongresu 1989. rušio Markovićev jugo-režim i veliku Srbiju, zagovarajući ljudska prava, slobodu svim političkim zatvorenicima i temeljna prava i slobode koje uključuju i slobodu političkog djelovanja i organiziranja.

Nije, dakle, istina da u Hrvatskoj do danas nije oblikovana moderna desna pozicija, kao što tvrde lažni teoretičari desnice od Zidića do Sunića, slugana HDZ-a ili SDP-a koji su zabranili desnu HSP.

Desnica je oblikovana od Dobroslava Parage i personificirana njegovom političkom osobom. Druga je istina da moderna desna politika u Hrvatskoj od 1990. do danas 2013. godine nije imala niti danas ima pravo javnosti. Pravaši i njihov prvak Paraga nemaju danas pravo ni na Starčevićev dom kao svoje sjedište, niti na bilo kakva sredstva za stranački rad  niti na HSP kao svoju stranku.

Da to nisu državni teroristi učinili sa pravaškom desnicom ne bi im nikada pošlo za rukom uništiti zemlju,  združeni u SDP-u i HDZ-u opljačkati je za 15,2 milijardi US dolara samo u razdoblju od 2001-2009. godine radi čega bi  obje  zločinačke organizacije trebalo staviti pod sudsku istragu i zabranu kao što su obje isto učinile prema nedužnoj Hrvatskoj stranci prava.

Hrvatska desnica danas ne želi biti europska već hrvatska desnica,. Nju ne zanima globalizam niti euroglobalizam, budući da vodi negiranju nacionalnog identiteta i nacionalne države. Ona se hoće suprotstaviti okupaciji zemlje i tržišta  od stranog kapitala, i masovnog dolaska stranaca, koji ne samo da su druge rase i vjere već su "civilizacijski" skloniji kriminalu. Nasuprot EU nudi Europu naroda. Tiskanje nacionalne valute i vrijednosnica može činiti samo središnja nacionalna banka.  Desnica hoće otkazati članstvo RH u NATO jer je učlanjenje izvršeno protiv volje i odluke hrvatskog naroda. Hoće organizirati borbu  protiv svih oblika dekadencije, moralne izopačenosti i uništavanja prirode. Hrvatska desnica teži pravednoj, socijalnoj i suverenoj državi koja će biti najjače sredstvo za očuvanje, opstanak, duhovni i tvarni napredak svih slojeva i naraštaja naroda kojem prijeti ili borba za goli opstanak ili izumiranje i nestanak sa karte europskih naroda.

 

     

          

 

                     

     

 

                                

             

 

 

 

   

 

 

 

 

         

           

           

 

      

 

Na vrh - Top