HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

http: www.hrvatsko-pravo.hr

 

30. ožujak 2013.

                   VJERA BEZ DJELA JE MRTVA

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS SVIM HRVATSKIM KATOLICIMA I KRŠĆANSKIM VJERNICIMA, ĆLANSTVU HSP 1861. U DOMOVINI I ISELJENIŠTVU I SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE!

 

SVIM ŽIDOVSKIM VJERNICIMA U HRVATSKOJ I ŠIROM SVIJETA ŽELIMO SRETAN I BLAGOSLOVLJEN PESAH, BLAGDAN OSLOBOĐENJA IZ ROPSTVA SMRTI I GRIJEHA!

 

 

Nasuprot silama zla i tame mi danas znamo da je u svjetlu Kristovog uskrsnuća preokret i izlazak za nas u Hrvatskoj nadohvat ruke jedino u slučaju kada bi se nekim Božjim čudom kao  nekada bogobojazni narod probudili i otrgnuli od ropskih lanaca kojima nas vežu lažni proroci nove pravednosti,  sljedbenici Bruxellesa i služinčad globalizma.

 

NA SLICI: MOGUĆI SPAS DOLAZI SA KRAJA SVIJETA –ARGENTINSKI PAPA FRANJO

 

Gundulićev san o slobodi za pojedinca i narod nikada se nije ostvario za hrvatskog čovjeka i narod a već se  četvrt stoljeća nakon propalog nasilnog braka sa Beogradom, umjesto ostvarenja hrvatske slobode i demokracije sklapa novi nasilni brak sa Europskom unijom između Zagreba i briselske administracije.

 

 Izbori za takozvani europski parlament  isto kao ni izbori za takozvani Hrvatski sabor nisu nikakvo jamstvo postojanja demokratskog života, slobode i pravde u Hrvatskoj. U Hrvatskoj se već 22 godine održavaju simulirani, lažni izbori koji nisu iznjedrili nijednu demokratsku vlast na čelu države već političko podzemlje koje sa pravednim društvom i njegovim ostvarenjem ne da nema ništa nego je sve svoje snage iskoristilo i povjerenje naroda zlorabilo da Hrvatsku duhovno, tvarno gospodarski i intelektualno obogalji i svede  na začelje među najgore i najkorumpiranije zemlje Europe.

 

Istodobno tom istom narodu bacaju prašinu u oči i izvana mu tepaju kako je Hrvatska zrela za EU a narod da je jedan od najkatoličkijih naroda Starog kontinenta što je laž ravna farizejskim optužbama protiv Isusa Krista koje su ga odvele na Golgotu. Svrha je pokopati narod koji tu živi i domoći se njegovog životnog prostora i prirodnih rezervi koje ima.

 

Od uvođenja takozvanog višestranačja 1990. godine, jer pravog višestranačja u RH nikada nije ni bilo,  nijedna vlast u Hrvatskoj nije bila niti minimalno demokratska i transparentna odnosno nekorumpirana vlast, a svaka slijedeća još je  više  unazadila u svakom pogledu narod i državu u odnosu na onu prethodnu garnituru podzemlja na vlasti.

 

Zato će morati polagati račune na sudovima ne samo Sanader već i svi Sanaderi prije i poslije njega, njihovi ministri, kao i tajkunska elita ponajprije zbog rušenja  ustavom zajamčenog demokratskog poretka, kojeg su svim sredstvima spriječili uspostaviti.

 

Višestranačje izvan kontrole struktura KOS-a i Udbe postojalo je samo od kasnog ljeta 1990. godine do rujna 1993. kada je praktično uništena Stranka prava a njezino ime stavljeno sve do danas pod kontrolu struktura bivšeg KOS-a i Udbe. Ne samo što je onemogućen politički pluralizam kroz postojanje stvarnog a ne simuliranog višestranačja nego današnje vlasti i ovog trenutka prisluškuju svoje političke oponente, snimaju i analiziraju telefonske i email poruke, cenzuriraju i plijene poštanske pošiljke itd.

 

Vlast od 1990.-2013. iznjedrila je nekadašnja jugoudba smrtni neprijatelj slobode, ljudskih prava i hrvatske neovisnosti i zato se Hrvatska neprekidno vrti u začaranom krugu vječnog ponavljanja jednog te istog i povratka unatrag, zato je svatko mlad i obrazovan napušta i bježi od nje kao utopljenik sa Titanica, a stanovništvo nikada starije i oronulo pa 65 godišnjaka ima znatno više nego li 14 godišnjaka.

 

U trendu je da se naknadno otkrivenom pameću nakon 23 godine pojavljuju  „znanstvenici“ solo strijelci koji nude kojekakve smušene i fantazmagorične recepte ali nemaju pojma kako ih provesti i kako se uspješno organizirati, pa bi od raznih Pavuna, Raspudića, Gabrića i dr.  pacijent daleko prije postao mrtvac nego ozdravio.

 

I danas je aktualan Matošev krik od prije stotinu godina „Među narodima mi Hrvati sada jesmo zadnji, robovi bez vlasti, osuđeni pasti i propasti bez časti“….da dalje ne idemo.

 

Nadu budi ovih dana jedino novi poglavar Katoličke crkve koji je već svojim prvim nastupima uzdrmao ustajalost i neodlučnost koji su preplavili katolicizam i doveli ga dobrim dijelom do neprepoznatljivosti i moralnog relativizma kojem je hrvatski katolicizam prava slika i prilika.

 

On je shvatio da se Crkva mora vratiti i provoditi u život načela koja propovijeda ako ne želi odumrijeti i postati muzejski prostor, on suosjeća sa bijednima, zaboravljenima, smrtonosno oboljelima, zatvorenicima, zalaže se za ljudska prava svih bića posebno nerođenih koje se sustavno gazi i ubija, sukobljuje se sa moćnicima a ne ide s njima ruku pod ruku, protiv je lezbo i gay bračnih zajednica koje promovira sustavno američka vladina politika razarajući temelje kršćanskog svjetonazora ali i samu sebe gore od bilo kakvog napada na Twinse 11. rujna. Tu dekadentnu i apokaliptičnu sliku svijeta silom i ucjenama hoće nametnuti svima pa i nama preko domaćih kvislinga koje sustavno održava na vlasti dok im se o glavu ne obije.

 

Papa za razliku od kriminalne HDZ ove i Tuđmanove politike prema muslimanima poziva na Veliki Petak sve katoličke vjernike „na prijateljstvo s našom braćom muslimanima“.

 

Papa Franjo vraća vrhunski smisao politici smatrajući da ona ne smije biti puka profesija već zvanje koje zahtijeva svjedočenje vlastitim primjerom, mučeništvo i spremnost  da se umre za opće dobro.

 

Hoće li vjernička Hrvatska slijediti papu Franju djelima a ne kao do sada samo na riječima o tome će ovisiti i hoće li krenuti u konačnu propast ili u borbu za goli opstanak.

 

 

 

 

 

                           

          

 

                     

     

 

                                

             

 

 

 

   

 

 

 

 

         

           

           

 

      

 

Na vrh - Top