HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

 

31. kolovoz 2013.

                         HDZ ISPRAVLJA KRIVU DRINU

 

HDZ se ovih ljetnih mjeseci licemjerno pere od udbaškog nasljeđa, međutim, HDZ je  stranka koja je od početka imala najistaknutije predstavnike Udbe i KOS-a u svojim prvim redovima. Spominjanje Josipa Perkovića u svemu tome i predbacivanje odgovornosti za njega SDP-u krajnja je farizejština jer su Udba i KOS podjednako nepodnošljivo nasljeđe  SDP-a i HDZ-a.

 

NA SLICI: NI HDZ NI SDP NEMAJU NIKAKAV LEGIMITET OBILJEŽAVATI EUROPSKI DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE TOTALITARNIH I AUTORITARNIH REŽIMA

 

Davno je Hratska stranka prava svjesna opasnosti koju će predstavljati Tuđmanovo navodno pomirenje ustaša i partizana a zapravo udbaša i njihovih žrtava za budućnost i sam opstanak Hrvatske, upozorila u svojoj javnoj izjavi od 15. lipnja 1990 godine na prijetnju iz vladajućeg HDZ-a glede najave preimenovanja Službe državne sigurnosti i ograničavanja njezine funkcije, zahtijevajući poduzimanje svih mjera da se zloglasna UDBA, kako se je zvala Služba državne sigurnosti, potpuno ukine.

 

Osim toga HSP se tada suprotstavio i odluci Predsjedništva SR Hrvatske o likvidaciji policijskih i udbaških dosijea građana, jer bi to značilo uništenje svih tragova zločina nad hrvatskim narodom tijekom posljednjih 45 godina.

 

Dva dana kasnije 17. lipnja 1990.g. predsjednik Predsjedništva SRH Tuđman žestoko se  okomio na HSP jer da postavlja netočne i nerealne zahtjeve koji Hrvatima mogu na vrat natovariti tenkove.

 

HSP, koji je u vrijeme prvih višestranačkih izbora bio u neformalnom Hrvatskom bloku sa HDZ i HSS, nakon što je postalo očigledno da Udba drži HDZ pod svojom kontrolom, sredinom lipnja 1990. prekida svaku suradnju sa HDZ-om, znajući da što je od početka postavljeno na krivim temeljima, neće se s protekom vremena ispraviti nego na koncu urušiti.

 

U nastavku donosimo podsjetnik na Tuđmanovu politiku krivih Drina iz pera nedavno preminulog hrvatskog komentatora i svjedoka Bleiburškog pokolja ing Hrvoja Pečuvćića:

 

TUĐMANOV SAVEZ SA MILOŠEVIĆEM – HRVATSKI PORAZ U BOSNI I HERCEGOVINI

 

 

(Komentar objavljen na radio postaji „Hrvatska istina“ Chicago, 20. ožujak 1994.g.)

 

U Bijeloj kući učinjen je prvi korak zbliženju Hrvata katolika i muslimana – i to treba pozdraviti kao pobjedu naprednih snaga u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, ali treba reći da je to samo dogovor koji ne obvezuje nikoga na ništa. Da, nikoga na ništa, Jednostavno zato što Tuđman traži uključenje Srbijanaca u konfederaciju i federaciju.

 

Zato vam nudim nekoliko misli - na razmatranje:

 

U zadnjih godinu dana bili smo svjedoci brojnih dogovora Tuđmana i Miloševića. Svaki dogovor je završio s ispijanjem šampanjca, zagrljajima i šetnjom ispod ruke dvaju starih prijatelja Franje i Slobe, ratnog zločinca. Bile su to dirljive slike, nema što, a HDZ je izgubio glas hvaleći mudrost voljenog generala.

 

Eto, u petak smo vidjeli prezidenta Hrvatske u Bijeloj kući kako sa Alijom, prezidentom BH podvijena repa podpisuje neke papire.

 

Ovaj tisućljetni događaj (opet lažu) Tuđman je popratio prigodnim izrazom lica – umjesto grljenja sa Slobom – tv kamere su uhvatile Francekov pogled u tepih Bijele kuće i kiselo lice. Nema što – iskreno je podpisao. Zna državnik što hoće. S Alijom nema treće Jugoslavije – pa zato drži Slobu iza ugla.

 

Da pomogne Srbijancima nagovorio je svog pulena Đapića neka pozove Žirinovskog. Samo Rus Žirinovski nije došao. Poslao je Čurkina nek pomogne Srbijancima. I dok Čurkin na sav glas grmi kako četnici u BH i Hrvatskoj kao okupatori imaju ista pa čak i veća prava nego porobljeni- dotle hrabri general muči.

 

Za razliku od Alije koji javno veli da sa Srbima nema dogovora dok se ne povuku iz BH.

 

U svjetlu  ovih događaja moramo pomisliti kako Tuđman nema svoj stav o ničemu – ne zna što hoće. Tako bar izvana izgleda.

 

Možda se mi svi varamo jer kad malo bolje pogledate svi potezi Tuđmana i njegovih partizana smišljeni su i vode u treću Jugoslaviju. Pogledajte: deset posto četnika u povijesnoj Hrvatskoj trebaju zadržati preko pedeset posto Hrvatske. Kolike li drskosti poglavara. Sve što čini pomaže samo i jedino četnicima. Ja opet velim da sve što čini pomaže samo svojim srbijanskim rođacima i prijateljima a to je sukob interesa.

 

Nigdje u nijednom dogovoru nema ni spomena o povlačenju Srbijanaca iz svih osvojenih područja: Srijema, Bačke i Baranje, iz Posavine, iz Krajina, iz srednje i istočne Bosne i Hercegovine – ukratko, povlačenje  četničkih srbijansko-crnogorskih jedinica preko Drine.

 

Nigdje nema ni spomena o zahtjevima za ratnu odštetu, o vraćanju prognanika, o suđenju ratnim zločincima – nigdje ni spomena o zahtjevu za nastavak blokade Srbije – dok sve ovo ne ispuni.

 

Zato  smatram svaki dogovor koji ne uključuje ove zahtjeve lošim jedino za Hrvate – korisnim samo i jedino četnicima.

 

Srbijanci su iz Hrvatske Republike i BH istjerali preko milijun Hrvata a doveli preko milijun svojih pljačkaških hordi. Dok i zadnji okupator ne bude protjeran – ne može biti mira. To treba tim divljacima jasno i glasno reći, to treba jasno  reći cijelom svijetu.

 

Svi oni koji rade na pomoći Srbijancima moraju se maknuti. Eto, gospodo – zato sam ja za smjenu Tuđmana danas.

 

Danas, prije nego proda cijelu Hrvatsku.

 

Na čelo države moraju doći mladi i sposobni muževi Hrvati – oni koji ne mogu biti ucjenjivani radi svoje kriminalne partizanske prošlosti.

 

Na kraju treba reći da nasuprot nastojanju službenih vlasti – narod je pročitao tko je na kojoj strani – pa se tako i ponaša. Sve je više onih koji vide kuda hrli naš brod.

 

Danas više nego ikad moramo shvatiti da života Hrvatima katoličke i muslimanske vjere nema bez istočne granice na Drini – ne na Sutli ili Kupi.

 

Oprostimo se danas sa željom i nadom i vjerom u slobodnu i nezavisnu državu Hrvatsku.

 

Do čuvenja! Širite istinu! Za dom!

 

Hrvoje Ante Pečuvćić, komentator (preminuo u Čikagu  20.07.2013. u 88 g.)

 

 

 

 

 

                         

 

 

Na vrh - Top