HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

 

28. rujan 2013.

NOVI HRVATSKI BLAŽENIK NA DVADESETU OBLJETNICU ZLOČINA NAD HRVATSKOM STRANKOM PRAVA 28. RUJNA 2013.

 

 

Svećenik i mučenik Miroslav Bulešić dekretom Pape Franje proglašen je blaženikom upravo na dan kada je prije 20 godina, 28. rujna 1993. učinjen još jedan komunistički zločin u režiji HDZ-a i Franje Tuđmana, zabrana rada Hrvatske stranke prava smjenom i izbacivanjem cjelokupnog vodstva i članstva radi instaliranja na čelo te stranke osumnjičenog agenta bivšeg režima Ante Đapića.

 

28. rujna u novijoj hrvatskoj povijesti ostati će zapisan kao dan blagoslova ali i dan velike nesreće i prokletstva za hrvatski narod, koji je na taj dan ostao bez jedine državotvorne i nepotkupljive organizirane političke snage koja je požrtvovno i bez ostatka branila hrvatske nacionalne i državne interese.

 

NA SLICI: BL. MIROSLAV BULEŠIĆ, NOVI HRVATSKI BLAŽENIK ŽRTVA KOMUNISTIČKE STRAHOVLADE I BEZUMLJA

 

Kao melem na otvorenu nacionalnu ranu došao je 28. rujan 2013. godine kada će Katolička crkva u hrvatskom narodu dobiti novog blaženika koji je u vlastitoj krvi posvjedočio da Bog i Hrvati usprkos silnom komunističkom teroru nisu poklekli već su kroz toga blaženika i blaženog zgb nadbiskupa Alojzija Stepinca obranili istinu vjere, čast i dostojanstvo hrvatskih naraštaja.

 

 Nedavno je županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo optužnicu protiv Tuđmanovog ministra unutarnjih poslova iz 1990. Josipa Boljkovca, i to pod pritiskom iz Berlina i Bruxellesa radi opstruiranja Milanovićeve vlade oko europskog uhidbenog naloga. Prema dostupnim izvještajima optužnica se odnosi na brojne zločine za koje je Boljkovac optužen da ih je počinio ali ne obuhvaća ni približno sve zločine za koje se on sumnjiči kao šef Ozne za Karlovac iz 1945-46. godine.

 

Jedan od slučajeva, zvjersko mučenje i strijeljanje Mije Brozovića, predratnog načelnika Duge Rese, za koje je optužen nalazi se u kaznenoj prijavi Hrvatske stranke prava 1861. koja je u veljači 2011. godine podnijeta Državnom odvjetništvu RH, ali do danas nije dobiven odgovor je li se vodi ili nastavlja istraga i za druge nabrojane slučajeve koje sadrži podnesena kaznena prijava.

 

Osim Boljkovca za cijeli niz kaznenih djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika, sa dokaznim prijedlozima i živim svjedocima, istom prijavom obuhvaćen je i prvi predsjednik Tuđmanove vlade Republike Hrvatske iz 1990.g. Josip Manolić, međutim, on je izgleda zaštićen čak i više nego Josip Perković, radi kojeg je vlada Zorana Milanovića zamalo došla pod sankcije EU kojoj je kao guske u maglu tako slijepo i bezrezervno pohrlila bez obzira što hrvatska većina nije donijela odluku o pristupanju Hrvatske u Uniju.

 

Oba ta postupka protiv Boljkovca i Manolića nažalost dolaze zapravo prekasno, premda je za suđenje bilo i više nego dovoljno vremena od 1990. godine naovamo, s obzirom da se radi o osobama starijima od 90 godina, prilično narušenog psihofizičkog zdravlja i djelomično dementnima. U konkretnom slučaju, teško je za očekivati da će pravda ikada biti zadovoljena.

 

 

 

 

                         

 

 

Na vrh - Top