HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

 

                                                                                       20. srpanj 2014.

 

ZASTRAŠUJUĆI KRAJ ZAGREPČANINA I DOPISNOG ČLANA HAZU ZVONIMIRA KRULCA 

Zvonimir Krulc, dipl.ing. rudarstva - smjer goefizika, doktor znanosti i znanstveni suradnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, maturant celjske gimnazije iz 1941. godine živio je mirno svoje umirovljeničke dane sve do potkraj 2012. godine u Zagrebu, u kojem je cijeli radni vijek radio i živio sa svojom suprugom Leandrom Brozović, preminulom 2004. godine, kćerkom utemeljitelja Muzeja grada Koprivnice dr Leandera Brozovića.

NA SLICI: TIHA LIKVIDACIJA BEZ ZAŠTITE

Prema pouzdanim obavijestima od njegovih obiteljskih prijatelja i rodbine, beskrupulozna susjeda u dobi od 48 godina iz iste stambene zgrade u strogom središtu Zagreba, fiktivno se razvela od svojeg supruga i uz pomoć prisile se preudala koncem 2012. godine, za 90-godišnjeg Zvonimira Krulca kojeg u tri mjeseca nakon prisilno sklopljenog braka nasilno premješta u Dom umirovljenika u zagrebačkim Remetama.

Rodbina i prijatelji pokušali su doći do gospodina Krulca smještenog u domu umirovljenika, cijeli događaj su prijavili zagrebačkoj policiji i Državnom odvjetništvu u Zagrebu, ali uzalud.

Dr Zvonimir Krulc slao je pozive upomoć da ga se izbavi iz zatočeništva, ali uz pomoć korumpirane i predobro zaštićene liječnice bio je zapravo hospitaliziran u domu umirovljenika bez prava na posjete ili izlazak iz doma u kojem je smješten.

Njegova značajna imovina koja se sastojala od velikog stana u središtu Zagreba, stana u Lovranu i kuće u zagrebačkim Šestinama koju je naslijedio od svoje pokojne supruge, mirovina od cca. 1000 eura, tri grobna mjesta na Mirogoju razgrabljena je od osoba koje su sudjelovale u ovoj organiziranoj grabeži i zatočenju uglednog intelektualca i plemenitog čovjeka.

Nažalost, štogod će učiniti Državno odvjetništvo Republike Hrvatske u ovom tragičnom i kriminalnom slučaju, ako uopće i bude nešto poduzelo jer do danas nije poduzelo ništa, za dr Zvonimira Krulca i njegove prijatelje i znance biti će uzaludno, jer je dr. Krulc zatočen, osamljen i očajan preminuo u 91. godini u domu umirovljenika 28 svibnja 2014., gdje je bio zatočen dulje od godine dana.

O ovom tragičnom slučaju hrvatski mediji nisu obavijestili javnost, a nimalo više osjetljivosti i suosjećanja za ovog časnog čovjeka nisu pokazali niti njegovi kolege iz Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, koji kao beskorisni trutovi uživaju u nezasluženim privilegijama udvornica na štetu naroda čijim se imenom besramno služe u svojem nazivu, pa su već postali takav predmet podsmijeha i sprdnje da su im akademiju istog naziva osnovali izbjegli starokatolici u Baselu.

Po svojem ukupnom znanstvenom i stručnom doprinosu hrvatskom narodu od kojih  skandalozni odnos prema slučaju njihovog kolege dr.sc. Zvonimira Krulca nije zadnji, jedina korist od HAZU biti će onoga dana kada  se dekretom raspusti.

   

Na vrh - Top