HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

 

                                                                                       30. srpanj 2014.

 

DANAŠNJA HRVATSKA U SVJETLU 100 GODINA OD IZBIJANJA I. SVJETSKOG RATA

Jedan od glavnih razloga  propasti Austro Ugarske K. und K. monarhije kojom je izazvano izbijanje I. svjetskog rata bilo je neriješeno hrvatsko-bosansko pitanje.  Dakle, Beč je propao prije nego li je uopće izbio I. svjetski rat koji je bio samo posljedica propasti Monarhije.

Kršćanski Zapad prezirao je i mrzio Hrvate. Svojom fatalnom i zaslijepljenom politikom još su sredinom 19. stoljeća habsburški vladari htjeli silom i represijom germanizirati Hrvate a u 17. stoljeću pogazili su do te mjere svoje obveze prema hrvatskim zemljama da su Petar Zrinjski i Fran Krsto Frankopan odlučili potražiti razumijevanje i savezništvo kod najljućih neprijatelja kršćanske Europe, Osmanskog cartva.    

NA SLICI: JOSIP FRANK, NASLJEDNIK ANTE STARČEVIĆA U BORBI ZA NEZAVISNU HRVATSKU PREVAREN  OD CARA FRANJE JOSIPA KOJI SE PRIKLONIO HRVATSKO-SRPSKOJ KOALICIJI

Iz te potpuno iracionalne mržnje (radi osvajačkih pretenzija na kopno i more, neprihvaćanja islama u Bosni itd.) Habsburzi su četiri stotine godina vodili antihrvatsku politiku tražeći saveznike u Beogradu i Rimu što im je na kraju došlo glave.

Car Franjo Josip sa dušom austrijskog narednika i činovnika a ne državnika i cara, kako ga je dalekovidno ocrtala iznevjerena i ubijena carica Sisi,  nije igrao na kartu ujedinjenja hrvatskih zemalja i hrvatskog državotvorca  Josipa Franka već na polupismenog srpskog kralja Aleksandra Obrenovića. Tjerao je lisicu a istjerao vuka, otjerao je Josipa Franka a istjerao Gavrila Principa. 

Da Beč nije spriječio ujedinjenje Kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije sa Bosnom i Hercegovinom velikosrpski krugovi ne bi nikada bili u poziciji ispaliti smrtonosne Gavrilove hice u Sarajevu, niti bi muslimani u Bosni izostali iz hrvatskog nacionalnog korpusa.

Nažalost, hrvatski narod odavno je izgubio svoju nacionalnu elitu pa su u prijelomnim događajima njegovu ropsku dušu i ime srčano i odvažno zastupali i branili samo pojedini velikani i samosvjesni pojedinci koji su poput Josipa Franka bili od domaćeg političkog nakota ostavljeni na cjedilu, prepušteni sami sebi, premda su nosili spasonosnu ideologiju nacionalne, gospodarske i državne samostalnosti za ropski narod.

Sto godina kasnije 2014. razvijeni agnostički i liberalni Zapad stabilan je protuhrvatski čimbenik. Takvim se je naročito dokazao 1991. kada su rijetki hrvatski političari i malobrojni branitelji  bili pred ostvarenjem državne samostalnosti.

Busheva SAD pokušala je tada svim sredstvima sačuvati Jugoslaviju pa i pod cijenu  njezinog pretvaranja u Miloševićevu Veliku Srbiju ili konfederalnu Jugoslaviju uz povijesni dogovor sa Tuđmanom oko podjele BIH , jer je američkim interesima odgovaralo da čitava Jugoslavija kao danas Ukrajina postane njezin vazal ulaskom u EU i NATO pakt, ostavljajući Rusiju bez njezine sfere interesa i sigurnih granica.

U tom smislu bio je u Hrvatskoj 19. svibnja 1991. održan i referendum ali ne o hrvatskoj  nezavisnosti već o konfederalnoj Jugoslaviji, no događaji koji su zatim uslijedili (proglašenje hrvatske nezavisnosti 13. lipnja 1991. od vodstva Stranke prava i otcjepljenje Slovenije 25. lipnja 1991.), prisilili su Tuđmanovu  kliku da krivotvori rezultate referenduma na način da je 25. lipnja 1991. bio prisiljen proglasiti neovisnost RH nasuprot referendumu na temelju kojeg su se Hrvati apsolutnom većinom odlučili  da Republika Hrvatska, kao suverena i samostalna država, koja jamči kulturnu autonomiju i sva građanska prava Srbima i pripadnicima drugih nacionalnosti u Hrvatskoj, može stupiti u savez suverenih država s drugim republikama.

Međutim, sve snove o ulasku  Hrvatske u  konfederalnu Jugoslaviju pokopala je agresija velikosrpske soldateske na Vukovar i nevjerojatno žilavi otpor vukovarskih branitelja ohrabrenih i predvođenih dragovoljcima HOS-a što je rezultiralo golemim žrtvama,  gradom sravnjenim sa zemljom kao cijenom za međunarodno priznanje Republike Hrvatske kao samostalne države.

Umjesto očuvanja  konfederalne Jugoslavije, SAD je kasnije pod Clintonom bila prisiljena ratovati na platformi Vašingtonskog sporazuma koji je značio Hrvatsku do Drine i BIH do Jadrana, no, kada su uvidjeli da su uletili u realizaciju pravaškog programa, opet su od Pariza, Londona do Washingtona stali na kočnicu, zabili nož u leđa RH i katolicima  i muslimanima u BIH i umjesto očuvanja granice na Drini dali svojem tradicionalnom velikosrspkom savezniku pola BIH čime su inscenirali protiv samih sebe ne samo klicu 11. rujna 2001. godine nego možda čak i klicu III. Svjetskog rata, jer I. Svjetski rat je započeo u Sarajevu,  II svjetski rat je završio u BIH, pa nije nemoguće da bi treći opet mogao započeti zbog sukoba oko geostrategijskih interesa na tom prostoru bez nafte i suhog zlata gdje prolazi Teodozijev limes.

Republika Hrvatska danas je vojno razoružana, gospodarski opljačkana i politički stjerana u kut sa podijeljenom i uništenom BIH kao najbližim susjedom i saveznikom, kojeg kao da i nema. Umjesto nacionalne slobode i demokracije ugnjetava se i osiromašuje vlastiti narod uz pomoć zapadnog grabežnog kapitalizma koji podupire i podupirati će svaku vladu u Zagrebu koja će raditi na nestanku vlastitog naroda, uništenju njegovog ćudoređa i gospodarstva.

Nakon promašene i beskorisne petoljetke anacionalnog Josipovića nudi se kao rog za svijeću Natova Kolinda Kitarović iz Trilateralne komisije, preparirana i dirigirana za nastavak provođenja porobljavanja Hrvatske.

Nije slučajno da na obljetnicu Oluje  05. kolovoza 2014. stupa nas snagu Zakon o gay brakovima, s ciljem da se ispita koliko je narod zasužnjen i duhovno nemoćan, da bi se ponizilo i uvrijedilo branitelje i kršćanski otpor zlu.

Branitelji, odnosno, oni koji su to stvarno bili i jesu trebali su se već davno vratiti na prvu liniju bojišnice za Hrvatsku a ne bdjeti nad očuvanjem svojih  mirovina i kojekakvih beneficija, bez kojih mogu ostati vrlo lako i preko noći a u tom smislu su izglasane nedavne zakonske izmjene.

Da bi se spasilo što se spasiti još dade, valjati će reći odlučno i zauvijek ne  neoliberalnom kapitalizmu, lažnoj euroatlantskoj tržišnoj demokraciji i američkom globalizmu koji se i na primjeru najnovijeg masakra u Gazi pokazuje ne samo kao samoubojstvo Zapada nego i kao grobar čovječanstva.

 

   

Na vrh - Top