HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 

                                                                                   25. kolovoz 2016.

  

                                                                                                                            

HSP 1861. POKRENUO OPOZIV VRESKA –MOGUĆ POZIV NA BOJKOT PARLAMENTARNIH IZBORA 11. RUJNA 2016.

 

S obzirom na novonastale okolnosti u svezi sa otkrićem HRT-a da je član DIP-a Josip Vresk pri Zemaljskom sudu u Klagenfurtu u travnju 2014. godine priznao primanje mita od najmanje 210.000 EUR, Hrvatska stranka prava 1861. zahtjevala je na sam dan početka izborne kampanje i objave kandidacijskih lista 16. kolovoza 2016. neodgodivo pokretanje postupka za trenutno razrješenje Josipa Vreska , što je dužan provesti Ustavni sud RH, jer je Hrvatski sabor raspušten 15. srpnja 2016. godine.

NA SLICI: KORUMPIRANI JOSIP VRESK SA BRANKOM HRVATINOM, PREDSJEDNIKOM VRHOVNOG SUDA RH I DIP-A

Objavom odluke o raspisivanju prijevremenih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor od 30. srpnja 2016. kao i objavom kandidacijskih lista u tijeku su izborni postupak, natjecanje i promidžba čiju vjerodostojnost i valjanost narušava činjenica da je član Državnog izbornog povjerenstva koje nadgleda i provodi izbore za zastupnike u Hrvatki sabor, Josip Vresk, čime se dovodi u pitanje ne samo legitimnost toga tijela već i samih izbora od 11. rujna 2016. godine.

HSP 1861. pozvao je Državno izborno povjerenstvo da se javno izjasni o tome zahtjevu i da ga odmah proslijedi na postupanje Ustavnom sudu Republike Hrvatske.

Međutim, radi ignorantskog ponašanja Ustavnog suda na čelu sa Šeksovim kumom Miroslavom Šeparovićem ovaj slučaj niti nakon deset dana od podnošenja zahtjeva nije riješen, jer nema toga što bi prekaljene partijske apartčike prisililo da prekinu godišnji odmor i sunčanje na morskoj obali.

Tek na pitanje novinara HTV-a sa Ustavnog su suda poslali nesuvisli odgovor da ispituju slučaj traženjem očitovanja samog Vreska. Kao da priznanje Vreska i drugova pred austrijskim sudom za suce tipa Ingrid “must trust us” ništa ne znači.

Ili su pak shvatili da su nakon DIP-a i Hrvatina  slijedeći baš oni na redu sa svojim pajdašem Davorinom Mlakarem.

Ukoliko se situacija u kojoj se najgrublje vrijeđa vjerodostojnost svih sudionika parlamentarnih izbora zakazanih za 11. rujan 2016. odmah ne razriješi, HSP 1861. je pripravan pozvati sve sudionike na bojkot parlamentarnih izbora i sam ne sudjelovati u namještenoj i režiranoj izbornoj farsi sramotnijoj nego li su bili jednopartijski izbori u jugoslavenskoj komunističkoj diktaturi.

FAKSMIL ODGOVORA DRŽAVNOG IZBORNOG POVJERENSTVA NA ZAHTJEV HSP 1861 O OPOZIVU JOSIPA VRESKA

 

                                                

 

                                                            

                                                                                                                     

   

Na vrh - Top