HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 20. prosinac 2019

 

24 SATA. HR NEOBJAVLJENI RAZGOVOR SA DOBROSLAVOM PARAGOM

13.12.2019. u 11:03, Emirat Asipi je napisao/la:

Emirat Asipi emirat.asipi@24sata.hr

 

1) Što vas je potaknulo na vašu kandidaturu za predsjednika HR?

Neproglašeno ratno stanje u RH 1991-1992g., okupirani dijelovi Republike Hrvatske, pakt Tuđman-Milošević za podjelu BIH, politička ubojstva i ratni zločini,  gospodarsko, financijsko i demografsko uništavanje Hrvatske od autokratske vladavine ondašnjeg vlastodršca Franje Tuđmana.

2) Koliko je bilo teško voditi kampanju s obzirom na financije i ostalo?

Kampanju smo vodili u izvanrednom stanju, kao predsjednički kandidat  bio sam  istovremeno pod četiri neosnovana kaznena i istražna postupka i suđenja za rušenje ustavnog poretka, za osnivanje i mobilizaciju dragovoljaca HOS-a na najteža ratišta u RH i BIH, za vraćanje Starčevićeg doma u ruke HSP-a, za intervju Slobodnoj Dalmaciji u kojem je objavljen dokument o izdaji Vukovara i Istočne Slavonije.

Kampanju su pomagali isključivo članovi i podupiratelji iz Hrvatske i iseljeništva i sredstva su bila skromna i ograničena.

3) Jeste li očekivali pobjedu?

Na položaju predsjednika HSP-a oštro sam se protivio sudjelovanju na izborima za predsjednika Rrepublike i Hrvatski sabor koji su se održavali istovremeno 02. kolovoza 1992.g., jer je bilo neproglašeno ratno stanje u zemlji okupiranoj na više od trećine ozemlja, jer nije postojala nikakva višestranačka kontrola na tim izborima, kojima je upravljao isključivo HDZ.

Nakon što su kandidati Dražen Budiša i Savka Dabčević Kučar pogazili već potpisani koalicijski sporazum o bojkotu izbora do uspostave višestranačkih biračkih odbora, bio sam prisiljen protiv svoje volje sudjelovati u izrežiranim predsjedničkim i parlamentarnim izborima, čije rezultate nisam nikada priznao i prihvatio. Izbori su od međunarodnih promatrača Europske zajednice i SAD-a ocijenjeni kao nepošteni i neslobodni.

4) Jeste li bili razočarani brojem dobivenih glasova?

Nažalost, izvršena je epohalna krađa glasačkih listića na tim izborima, (o čemu imamo brojne svjedoke i dokaze), jer smo na izbornim skupovima mobilizirali prisustvo više stotina tisuća potencijalnih glasača, ali smo navodno osvojili samo između 5 i 7 posto glasova za predsjednika RH i Hrvatski Sabor.

5) Što biste poručili sadašnjim kandidatima?

Da se ne poigravaju svojim ugledom i poštenjem ako nemaju potpuni nazdor na svim biračkim mjestima u RH i inozemstvu, i dalje je otvorena sezona fabriciranja izbornih rezultata, pa makar se radilo i o samo nekoliko stotina ili koju tisuću glasova za prevagu, bilo živih bilo mrtvih, bilo iseljenih  glasača koji nisu izbrisani iz evidencija MUP-a i matičnih ureda.

6) Tko će po vama pobijediti i koga kao stranka i osobno podržavate?

Kandidati koji bi htjeli i željeli donijeti stvaran zaokret na ovim izborima nemaju nikakvih izgleda za uspjeh jer su nedovoljno organizirani, uopće nemaju iza sebe ozbiljnu političku strukturu i ne raspolažu dovoljnim novčanim sredstvima za ostvarenje pobjede. S obzirom da HDZ ima dva ozbiljna kandidata na ovim izborima, vjerojatno je da igraju na dobitnu kombinaciju i uopće im nije bitno hoće li biti predsjednica ili predsjednik u idućem mandatu.

7) Što mislite o dosadašnjoj kampanji?

O koliko toliko ozbiljnoj i pravoj kampanji kakvu smo na primjer mi vodili 1992. i k tome u ratnim uvjetima, sadašnji kandidati mogu samo sanjati ili je gledati na filmovima ili na you tubu, a nije bilo ni pravih sučeljavanja jedan protiv drugog predsjedničkih kandidata i programa za izbore, tako da sama kampanja ne može dobiti prolaznu ocjenu.

Više je u pitanju da se sve izvodi reda radi, da se zadovolji forma a za sadržaj koga briga, jer predsjednik fikus ustvari ne odlučuje o ničem bitnom.

 

                              

                                                               

          

                                                                                                     

                                                                                                 

 Na vrh - Top