HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 18. travanj 2020.

21. STOLJEĆE BITI ĆE PRAVAŠKO ILI HRVATA NEĆE BITI

 

Europska unija kao fundamentalno tržišna organizacija u političkom pogledu je nadnacionalna i nadparlamentarna višenacionalna zajednica predstavljana i vođena Europskom komisijom (i njezinim povjerenicima) kao zakonski izvršnim i predlagačkim tijelom čije prijedloge raspravlja Europski parlament koji je s Europskim vijećem (čine ga čelnici vlada država/zemalja članica i predsjednik Europske komisije) načelno ravnopravan suzakonodavac u postupku mnogih pitanja na razini EU poput imigracija ili gospodarstva.

NA SLICI: “SVAKO MITO I NEPRAVDA PROPADAJU, A POŠTENJE TRAJE DOVIJEKA.  BLAGO NEPRAVEDNIČKO NESTAJE KAO BUJICA I KAO TRIJESAK GROMA ZA NEVEREMENA.” – SVETO PISMO, KNJIGA SIRAHOVA

Da je nadnacionalna podrazumijeva se strukturom instanci koje djeluju prema principu supsidijarnosti. Dakle, od dna prema vrhu su prenesene (prepuštene) i raspoređene nadležnosti te je određen slobodni prostor djelovanja i donošenja odluka nižih instanci (nacionalnih država, sabora). Iz geopolitičkog aspekta EU je transatlantski prostor utjecaja i moći. Otprilike načelno i teoretski.

Međutim, kakva nas zbilja dotiče uslijed takozvanom mainstreamu popularno zagovaranoga i očajnički apologetiziranoga NWO procesa u postmodernistički obilježenom društvu europskih naroda i njihovih država? Posebice nas navodi pitanje i na promišljanje o budućnosti naroda grčko rimsko kršćanske, posebice latinske zapadne tradicije. Konačno, prevladava li odlika vizije i proroštva ili komplementacija zaslijepljenosti i konfuzije?

Vladajuća klasa Europske unije poslušnički je potčinjena financijskim središtima moći koje upravljaju makroekonomskim politikama, monetarnim poretkom i diktiraju globalne tržišne odnose te kao takva nema i ne može imati viziju opstanka EU izuzev daljnje centralizacije i skoka s autoritarnoga na totalitarni poredak, a kamoli budućnosti europskih već obespravljenih naroda (njemački narod nema pravo čak niti na referendum dok se Hrvatima svako nastojanje narodne volje unaprijed ruši nepoštenim izborima i prijevarama još od 1992.) i njihovih suverenitetski već okrnjenih država poput Njemačke ili naše Hrvatske.

Opskurna i opsejnarska briselska nazovi elita vlastodržaca i birokrata opčinjena je vjerovanjem mitskoga karaktera u svemoć korporativnoga kapitalizma kojemu je uz prateću ideologiju multikulturalizma i agresivnog neoliberalnog sekularizma zastupanog po propovjednicima lažnog nečovječnog humanizma cilj europske kršćanske narode svesti na potrošačku masu bezbožnih i neempatičnih individualizama bez kulturnog sadržaja i identitetske posebnosti, bez osjećaja, svijesti i odgovornosti nacionalnoj pripadnosti.

Kročili smo, dakle, na prag prekretnice dvadesetih godina 21. stoljeća. Interesno lobistički sustav vladavine beskrupuloznih makroa i njihovih drskih političara lažno predstavljanih i kamufliranih tzv. PR metodama sustavnih medija propovijeda priču još jednog mita zvanog liberalna demokracija dok narodi od izbora do izbora zaboravljaju da je teoretska sladunjavost liberalne demokracije njihov paravan za onemogućivanje istinskih narodnih težnji. Jezik liberalne demokracije ujedno je postao ironija ili pak obična patetika. Sjetimo se samo HDZ -ovih husara apsolutizma anemičnoga i njihovih skojevskih kolega u jurišu na nedavne referendumske inicijative, ili Milanovića, koji nije sposoban vidjeti dalje od osovine Merkel Macron (što je i sam priznao), i druga mu Jovanovića kojeg je HSP 1861 ustavnom pobjedom spriječio u Kissingerovim morbidnim planovima.

Konvertiti i prostitutke za sinekure

Ako nas je 20. stoljeće poučilo temeljem traumatičnih iskustava i tragičnih sudbina opasnosti totalitarnih sustava i ako je suvremena Europa osudila komunizam i nacionalne šovinizme, čime se napaja pomama i od kuda tolika ustrajnost glede globalizma (jučer socijalizam, danas kapitalizam) u sprezi sa korporativizmom, multikulturalizmom, političkim homoseksualizmom, feminizmom i transgenderizmom te ostalim lobističkim klikama koje zajedno sačinjavaju mozaik diverzija NWO terora manjine nad narodima?

Konvertiti i prostitutke od vrha prema dnu, za obilne ili mizerne sinekure vode kršćanske narode povezanih očiju pravcem demografskog izumiranja i zamjene domicilnog stanovništva afroazijskim korpusima, prema identitetskoj konfuziji, pa čak i međusobnim ratovima.

Utjecaje uvijek prate protuutjecaji. Idejama sučelice stoje antiteze, oduvijek. Ako su naraštaju Hrvata koji su živjeli i preživjeli za vrijeme jugokomunističke diktature trendovi neoliberalnog zapada bili uzbudljiva novost potkraj 20. st i početkom ovog stoljeća, ako je kapitalizam bio tobožnji spas od socijalizma i ako je nezavisna Hrvatska predstavljala spas hrvatskome narodu od Jugoslavije, što su današnjem naraštaju Hrvata kapitalizam i zašto smo prihvatili jaram Europske unije?

U trenutcima kriznih događaja uzrokovanih sustavnim medijskim širenjem iracionalne panike i straha Hrvatsku predvode dvojica drugova, prepotentnih beskičmenjaka i pozera iz SKH-HDZ SDP.

Hrvatska niti je pravna niti demokratska država od samih početaka jer nikada nije ukinuta jugoslavenska tajna policija, niti je provedena lustracija, a s udbaškom sjenom i skojevskim dvojcem (Milanović Plenković) manipulatora, šarlatana, vucibatina i briselskih sluga bez časti i morala, stoga i bez ideje vizije sjedinjene s činjeničnim stanjem okrnjene hrvatske državnosti i podjarmljenog hrvatskog naroda, nad nju su se nadvili crni oblaci.

Hrvatska je neustavnom odlukom (udbaškom podvalom) Vlade Šeksa porobljena unutar korporativističkog poligona za bogaćenje makrolopova zvanog Europska unija, čije vodeće tijelo Europsku komisiju čini nedemokratska klika kojoj su puna usta liberalne demokracije, a koja je licemjerna jer podsjeća na negdašnji SKJ (čiji se članovi kao politički trgovci preoubučeni u nova odijela održavaju u Zagrebu i Sarajevu na račun naroda) čime EU dobiva oznaku tamnice naroda poput bivše velikosrpske Jugoslavije.

Konačni obračun protivnika nezavisne Hrvatske, opljačkane ratnim profiterstvom, lažnom privatizacijom i nepoštenom pretvorbom, ide u smjeru ukidanja nacionalne valute kune, godinama tečajno nerealno visoko držane da se uništi hrvatska privreda i raseli hrvatsko selo uništavanjem poljoprivredne proizvodnje i prehrambeno prerađivačke industrije.

Sve je popraćeno uz blagonaklonu podršku medija koji sustavno propagiraju kulturu smrti obećajući Hrvatima blagostanje odricanjem od korijena te prihvaćanjem tzv. popularnih stilova i načina života okrenutih stvarnoj samoizolaciji i otuđenju, neukorijenjenosti u zajednicu odbacivanjem autoriteta i tradicije.

Umjesto da se cijeni ideal odricanja, žrtve i sebedarja po uzoru na Bogočovjekovu žrtvu iz ljubavi prema čovjeku, na pijedestal se uzdiže individualistički hermetizam, koristoljublje, stjecateljstvo i sebičnost kao otrovni recept propovjednika lažnog humanizma za tobožnju lagodnost besperspektivnog života.

Što nam vriede sjajni bljeskovi hrvatske poviesti ako između dva bljeska nismo slobodni, sretni i ako ne ostvarujemo prava i Bogom danu ravnopravnost bez obzira na vjeru, etničko podrijetlo i druge oznake. Možemo i trebali bismo biti ponosni na bljeskove u našoj poviesti, ali moramo se potruditi da iz našeg naroda iskorienimo sjeme zla koje je davno, davno posijano među hrvatski puk, i moramo sve učiniti što je u našoj moći da izbjegnemo sužanjstvo, pa makar ginuli i gubili…“ (Goran Jurišić, “Hrvatska i hrvatski narod u ratu za nezavisnost i opstanak 1991.”)

O ocvaloj Hrvatskoj obilježenoj učmalošću, sluganstvom i indiferentnošću dosad nije izostajalo pravaške kritike. Hrvatska, koje usput rečeno nebi niti bilo na zemljopisnoj karti danas da nije bilo nastojanja hrvatske političke, kulturne i intelektualne emigracije te HSP a i HOS a Dobroslava Parage i mučki ubijenog Ante Paradžika, u razdoblje prekretnice ulazi još uvijek okovana lancima bezočnog titoizma i sljedbenika nečemurnog tuđmanizma.

Hrvati umjesto da skinu poveze s očiju kontinuirano odbacuju Starčević, Kvaternik Frank Prebeg Paradžik, Paraga liniju koja je osvjedočena visokim idealima žrtve i sebedarja za domovinu te se sklanjaju pod poderanim skutama idola.

U osnovi Hrvat i pravaš je jedno, a naša narodna nevolja i dolazi otuda što je pravaštvo bilo stranka, a ne cijeli narod. Matoševe riječi možda najbolje dijagnosticiraju otužnu sliku Hrvatske jučer i danas.

Obucite se u bojnu spremu koju Bog daje da se mognete oprijeti đavolskim napadajima! Jer, nama se nije boriti protiv čovjeka od krvi i mesa, nego protiv Poglavarstva, protiv Vlasti, protiv Vladara ovoga mračnog svijeta: protiv zlih duhova koji borave u nebeskim prostorima. (Ef 6, 11 13)

Dakle, budite postojani! Opašite se istinom, obucite kao oklop pravednost i obujte noge spremnošću Radosne vijesti mira! K svemu uzmite veliki štit vjere. Njime ćete moći ugasiti sve goruće strijele Zloga! (Ef, 6, 14 17).

 

Branimir Boljfetić

                

 

                              

                                                               

          

                                                                                                     

                                                                                                 

 Na vrh - Top