HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 03. lipanj 2020.

LEGALIZIRAN «ZA DOM SPREMNI»- BOLAN UDARAC CRVENIM FAŠISTIMA U HRVATSKOJ I REGIJI

 

Osnivači i prvi politički i vojni autoriteti dragovoljaca postrojbi HOS-a u ratno vrijeme, u čijim redovima je bio i autor pjesme Bojna Čavoglave, Marko Perković Thompson, izražavaju potporu sucima i sutkinjama Visokog prekršajnog suda RH da dekriminaliziraju pozdrav Za dom spremni, geslo HOS-a i većine hrvatskih branitelja, odluci koju je, nažalost, trebalo čekati puna tri desetljeća.

 

NA SLICI:ILI ĆE SE VITI IL NAS NEĆE BITI

Svi uvredljivi napadi na ovu sudsku odluku kojekakvih kvaziintelektualaca, kvazipovjesničara i kvaziakademika kao i nevladinih udruga uglavnom inozemnih plaćenika krajnje sumnjive agende od kojih je dobar dio do 1990. godine bio čvrsto na liniji jugokomunizma i jugounitarizma a onda su po nalogu svojih novih gospodara pervertirali u tobožnje zaštitnike humanizma i ljudskih prava, ispod su svake razine ljudskog dostojanstva i predstavljaju antihrvatsku histeriju diktiranu iz jugopodzemlja.

Te sluđene antife jednostavno ne priznaju i ne žele vidjeti da je geslo HOS-a Za dom spremni upotrijebljeno u drugoj vremenskoj epohi 46 godina nakon završetka II svjetskog rata i da nije bilo usmjereno na veličanje nacizma ni ratnih zločina, već protiv njihovih idejnih začetnika iz 1945., jugofašista pod crvenom zvijezdom.

Njihov javni i podzemni utjecaj nesuporedivo je slabiji i manji negoli je utjecaj jednog od njihovih poslodavaca, lažnog filantropa, kojeg je suverena vlada Republike Mađarske jednostavno proglasila za personu non grata i morao je podviti rep iz Budimpešte ali i mnogih drugih glavnih gradova država koje su za razliku od vlasti Republike Hrvatske odavno pročitali o čemu se radi i na vrijeme mu pokazale izlazna vrata.

Njihovo promašeno pozivanje na ranije odluke Ustavnog suda RH koje su ovdje neprimjenjive i razmatraju sasvim druge konkretne slučajeve, jednako kao i odluka ESLJP u Strasbourgu koji je odbacio podneseni zahtjev kao nedopušteni iz proceduralnih razloga bez odlučivanja o meritumu stvari, pokazuje njihovu pravnu neobrazovanost, opću nekulturu i pristranost radi pravdanja svojih neodrživih, neutemeljenih i proizvoljnih stavova.

Međutim, ne treba se zavaravati, jer stvar i dalje nije riješena principijelno i zauvijek, s obzirom da je lokalni siledžija još u rujnu 2019. naložio svojim korumpiranim plaćenicima da odbiju daljnju registraciju Udruge bojovnika HOS-a koja se jedina i izborila u statutu, grbu i zastavi Udruge bojovnika HOS-a za njegov stvarni identitet sa geslom «Za dom spremni», za razliku od većine ostalih tzv. udruga HOS-a koje je registrirao kriminalni Tuđmanov poredak, nakon što su izdali svoje osnivače i zapovjednike i prodali se progoniteljima i ubojicama dragovoljaca HOS-a.

Premda je predmet registracije UB HOS-a trebao biti riješen u roku dva tjedna, Plenkovićev ga ministar uprave Ivan Malenica već devet mjeseci drži u ladici. To je isto ono ministartvo koje je izrežiralo oduzimanje i uništenje Hrvatske stranke prava sada već daleke 1993. godine i koje ne dopušta reviziju tog prvorazrednog političkog zločina.

 

                              

                                                               

          

                                                                                                     

                                                                                                 

 Na vrh - Top