HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 29. listopad 2021.

 

HDZ NIJE SAMO ZLOČINAČKA NEGO I VELEIZDAJNIČKA ORGANIZACIJA

 

PLENKOVIĆ I MALENICA ZABRANILI UDRUGU BOJOVNIKA HOSA- RADI POZDRAVA ZA DOM SPREMNI!

 

Udruga bojovnika HOS-a dragovoljačka udruga koju je Tuđmanov režim odbio priznati i registrirati još daleke 1995. godine, jer su je stvorili utemeljitelji i organizatori dragovoljačkih postrojbi HOS-a napokon je zabranjena.

 

Protivno zakonski propisanim rokovima, činjeničnom stanju i zakonom propisanoj dostavi odluke, Udruga je neslužbenim i nezakonitim putem početkom tjedna obaviještena  da se rješenjem Ministarstva pravosuđa potpisanim od Ivana Malenice ukida, odnosno da joj se odbija produljiti registracija po Zakonu o udrugama, jer odbija iz svojeg Statuta izbrisati vojničko i pravaško geslo i pozdrav „ZA DOM SPREMNI“.

 

NA SLICI: RAVNA GORA 120 KM OD BEOGRADA -DOK PLENKOVIĆEVI I TOMAŠEVIĆEVI TITOISTI UNIŠTAVAJU HRVATSKE SIMBOLE RATA I ŽRTVE VELIKOSRBI DIŽU SPOMENIKE I OLTARE ČETNIČKOM GENERALU I RATNOM ZLOČINCU DRAŽI MIHAILOVIĆU

 

Štoviše, Malenica je u svojem protupravnom, protuustavnom i promašenom aktu koji će mu  zapečatiti sramotnu karijeru utvrdio da je Udruga bojovnika HOS-a u članku 3. Statuta odbila izbrisati stavak 2., jer odredbe o izgledu pečata nisu obvezni dio Statuta, već se mogu opisati i drugim aktom, tim više što opis pečata sadrži tekst ,,Za dom spremni", a o kojem su primjenom Odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske od 10. listopada 2017. ,,tijela javne vlasti, kako na državnoj tako i na razini lokalne i područne (regionalne) samouprave u obnašanju vlasti dužna voditi računa i o vrijednosnim sadržajima ustavnih načela koja grade identitet hrvatske ustavne države" pa ,,stoga ona nemaju mogućnost izbora hoće li biti lojalna Ustavu i njegovim temeljnim vrijednostima. Upravo suprotno, njihovo je djelovanje i ograničeno Ustavom."

 

Nakon nedavne pravomoćne odluke Vrhovnog suda Hrvatske prema kojoj je HDZ zločinačka organizacija, ona se sada pred godišnjicu slavne bitke i obrane Vukovara ponovno legitimira i kao veleizdajnička organizacija koja   je u tri desetljeća svoje vladavine ne samo opljačkala hrvatski narod već stvorila i lažnu Stranku prava(kojoj nakon gospićkog pivara sada predsjeda anonimni konobar)  da bi dokinula opoziciju, lažne udruge dragovoljaca HOS-a, ali joj svejedno nikako nije ulazilo u glavu da još uvijek postoji od 2001. godine Udruga bojovnika HOS-a sastavljena od samih osnivača HOS-a i koja je prva i jedina izborila legitimitet pozdrava Za dom spremni u svojem Statutu što su kasnije preuzele i druge udruge HOS-a stvorene na mig HDZ-a.

 

TUĐMAN ZABRANIO, RAČAN LEGALIZIRAO, PLENKOVIĆ UKINUO

 

Znak, amblem i žig HOS-a legaliziran je od Ministarstva pravosuđa RH kojeg je tada vodio ministar pravosuđa dr Stjepan Ivanišević pred gotovo dvadeset godina, rješenjem Klasa:UP/i-230-02/00-01/338, Urbroj: 514-09-02-01-4 od 03. travnja 2001. godine, u vrijeme koalicijske vlade premijera Ivice Račana i to je trajno stečeno i ozakonjeno pravo te se nikakvim naknadnim djelovanjem pojedinih segmenata državne vlasti to legalno ne može izmjeniti, jer bi predstavljalo akt protivan Ustavu  RH koji zabranjuje retroaktivnu primjenu propisa i zakona i oduzimanje već stečenih prava.

 

De facto i de iure to je znakovlje koje mogu i trebaju nositi ratni pripadnici udruga HOS-a i ostali hrvatski branitelji tijekom obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata ili komemoracija, jer se ne radi  o nikakvom nacističkom pozdravu i amblemu,   što ne proizlazi iz njegovog sadržaja i značenja bez obzira na ranije korištenje  u povijesti, a što je dodatno, premda nepotrebno, potvrdilo i tzv. Vijeće za suočavanje s posljedicama nedemokratskih režima 28. veljače 2018. godine. Činjenica je da pozdrav ZDS, koji se u takvom obliku pojavljuje  u ustaškom pokretu, ali deset godina prije uspostave NDH, izvorno predstavlja izraz otpora velikosrpskoj ideologiji i hegemoniji, i u tom je kontekstu, kao izraz spremnosti na obranu doma i domovine korišten u Domovinskom ratu kad se Hrvatska branila od velikosrpske agresije.

 

Pozdrav „Spremni” jest i pozdrav Međunarodnog skautskog pokreta i njegovih 28 milijuna članova već više od 100 godina, a dodatak „Za dom“, premda ga je ustaški pokret koristio kao jednu od inačica svojih pozdrava, nije nikakav izvorni ustaški izum(pojavljuje se već 1866. godine, a na pozornici HNK 1876. godine u finalu opere Ivana pl. Zajca  “Nikola Šubić Zrinjski“), jer bi onda po toj glupavoj logici trebalo smjesta zabraniti i hrvatsku nacionalnu valutu kunu koju su također uvele ustaše 1941. godine, ali i hrvatski povijesni grb kojem su ustaše, ali ne uvijek i na svakom mjestu, pridodale slovo U(kojeg bi također trebalo zabraniti), a jugoslavenski komunisti zvijezdu petokraku,  što je u obje varijante izgledalo estetski manje ružno nego li nakazno i izvitopereno nagrđivanje tog istog grba od Tuđmanovih adlatusa i nadobudnih dizajnera. 

 

 U vrijeme velikosrpske agresije tisuće dragovoljaca HOS-a nosilo je na svojim rukavima oznaku sa pozdravom „za dom spremni“,  više od 700 njih je poginulo sa tom oznakom i  međusobno su se pozdravljali sa tim pozdravom. Velika većina dragovoljaca HOS-a bila je neopterećena bilo kakvom ustašo- nostalgijom koju im je izmišljao i imputirao komunistički general Tuđman, njegov ratni saveznik Slobodan Milošević i udbaški egzekutor Manolić, a  taj vojnički pozdrav su upotrebljavali već zato što boljeg pozdrava od toga u datim oklonostima nije bilo a nema ga ni danas.

 

NA SLICI: ZABRANOM UDRUGE BOJOVNIKA HOSA KOJA SE PRVA U HRVATSKOJ I BIH IZBORILA ZA LEGALIZACIJU GESLA ZA DOM SPREMNI U SVOJEM STATUTU PLENKOVIĆ I NJEGOV HDZ JOŠ JEDANPUT SU DOKAZALI SVOJU VELEIZDAJU HRVATSKE DRŽAVE I HRVATSKOG NARODA

 

Predsjednik vlade Andrej Plenković i a prije njega i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović svojim neodgovornim, sektaškim i politikantskim djelovanjem i nastupima razbijaju jedinstvo hrvatske vojske i hrvatskih branitelja, ugrožavaju obranu neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske pa time slabe moral i jedinstvo hrvatskog narod u cjelini, neustavno osporavajući odredbe regulirane Zakonom o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, poriču pravomoćne sudske odluke Vojnog suda u Zagrebu i Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

 

Je li Milanović zna, kada se već drsko na to poziva, da se po zapovjedi generala Antuna Tusa na Zagrebačkom velesajmu 10. studenog 1991.  na poziv Kriznog stožera odazvalo 450 dragovoljaca za proboj u okruženi Vukovar i da je polovina njih bila pripadnika dragovoljaca HOS-a sa oznakom, barjakom i pozdravom Za dom spremni?

 

Te sluđene antife jednostavno ne priznaju i ne žele vidjeti da je geslo HOS-a Za dom spremni upotrijebljeno u drugoj vremenskoj epohi 46 godina nakon završetka II svjetskog rata i da nije bilo usmjereno na veličanje nacizma ni ratnih zločina, već protiv njihovih idejnih i rodbinskih začetnika iz 1945., jugofašista pod crvenom zvijezdom.

 

Ili ja važnije potpuno  promašeno i iščašeno gledanje kojekakvih kompromitiranih Krausa, Da Dona, Nobila, Čačića i sličnih dojučerašnjih pripadnika i slugu jugokomunističke strahovlade, odnosno nedpoustivo miješanje nekih veleposlanstava koji prelaze svaku mjeru diplomatskog i svakog pristojnog ponašanja.

 

Poklič "za dom spremni" na početku pjesme "Bojna Čavoglave" pjevača Marka Perkovića Thompsona nije prekršaj, odlučila je većina sudaca Visokog prekršajnog suda na općoj sjednici toga suda 03.lLipnja 2020. godine ali to se Plenkovića i njegovog nepismenog  ministra pravosuđa Malenice uopće ne tiče.

 

Ti politički nepismeni kameleoni i pravni ignoranti prave se da nemaju pojma da je o naknadnoj upotrebi tzv. totalitaranih znakova i simbola Europski sud za ljudska prava više puta donio odbijajuće presude kojima su nacionalni sudovi zabranjivali na primjer crvenu zvijezdu petokraku prema kojoj je geslo Za dom spremni neuspredivo kada je u pitanju praksa totalitarizma, masovnih logori za istrebljenje i drugi zločini počinjeni prije, tijekom i nakon II svjetskog rata.

 

Europski sud za ljudska prava odlučio je još 2008. godine  da nošenje takvog simbola, koji je za vrijeme komunističke ere bio sveprisutan, može prouzrokovati nelagodu kod osoba koja su bila žrtve komunističkog režima i kod njihovih potomaka, ali takva osjećanja, koliko god bila razumljiva, ne mogu sama po sebi opravdati ograničavanje slobode izražavanja. Skoro dva desetljeća su protekla od kada je Mađarska uvela  pluralistički režim i ta zemlja, članica Evropske Unije, dokazala je da predstavlja stabilnu demokraciju.  Iz navedenih razloga, ne može se smatrati da je osuda podnositelja predstavke odgovorila na  imperativne potrebe društva i Europski sud za ljudska prava jednoglasno je  presudio da je Mađarska prekršila slobodu izražavanja.

 

Je li tobožnji pravnici Plenković i Malenica možda ne znaju kako se RH treba odnositi prema pravnoj stečevini Suda u Strasbourgu i da je pravni poredak RH ustavno obvezan na primjenu njegovih odluka u domaćem pravosuđu.

 

Neki dan je i sudac Visokog kaznenog suda Ivan Turudić nedvosmisleno izjavio da se kod nas  dogodio Domovinski rat kad je taj pozdrav/Za dom spremni/ korišten od vojnika koji su dali nemjerljiv doprinos u obrani zemlje. Priznala ga je i SDP-ova vlast koja ga je legalizirala”.

Na koncu, samo da znate, nećete uspjeti i nikada nećete zatrti HOS a niti njegovo geslo ZA DOM SPREMNI.

 

 Ovo što rade, neće im se nikada zaboraviti niti oprostiti, a  vrlo visoka i skupa cijena biti će ispostavljena jednoga dana.

 

 

 

 
 


 


 


 

 


 

                              

                                                               

          

                                                                                                     

                                                                                                 

 Na vrh - Top