HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 02. prosinac 2021.

 

GLAVNA DRŽAVNA ODVJETNICA ZLATA HRVOJ ŠIPEK PRIKRIVA KAZNENU ODGOVORNOST VLADIMIRA ŠEKSA RADI ODAVANJA DRŽAVNIH TAJNI

 

HSP 1861. ZATRAŽIO OD HRVATSKOG SABORA I VLADE RH NJEZINO RAZRJEŠENJE I KAZNENO GONJENJE

 

Nakon što je razotkriveno da su DORH i USKOK pokušali onemogućiti procesuiranje visoke dužnosnice HDZ-a Gabrijele Žalac u aferi Softver Hrvatska stranka prava 1861. UPUTILA JE 02. 12. 2021.  PREDSTAVKU HRVATSKOM SABORU I VLADI RH u kojoj upozorava da je glavna državna odvjetnica nedvojbeno umiješana i u prikrivanje kaznenih djela i

NA SLICI: PRIKRIVANJE ORGANIZIRANOG KRIMINALA NA NAJVIŠOJ RAZINI USTALJENA PRAKSA

 

neprocesuiranje drugog visokog dužnosnika HDZ-a Vladimira Šeksa radi teškog kaznenog djela odavanja državne tajne(neovlašteno objavljivanje transkripata iz ureda Predsjednika RH klasificiranih kao državna tajna) protiv kojeg su ova stranka i njezin zakonski zastupnik u svojstvu oštećenika podnijeli kaznenu prijavu 05. srpnja 2018.g., da bi zamjenica ŽDO u Zagrebu nakon više od tri godine Natali Nives Koštić prikrivanjem dokaza iz priložene dokumentacije usred ljeta ove 2021. godine nezakonito odbacila kaznenu prijavu iz čega proizlazi da po toj kaznenoj prijavi nije ništa radila osim što se nakon jedne i pol godine, 10. prosinca 2019.g. obratila dopisom Hrvatskom državnom arhivu koji joj je odmah i odgovorio 30. prosinca 2019. uz opsežnu popratnu dokumentaciju.

 

Međutim, zamjenica ŽDO u Zagrebu kao da  nije uopće pregledala dokumentaciju i usporedila navode iz kaznene prijave sa podneskom i dokumentacijom dobivenom iz Hrvatskog državnog arhiva, s obzirom na činjenicu da je cijeli niz dokumenata koji su navedeni u kaznenoj prijavi i podnesku HD Arhiva i dan današnji 03. prosinca 2021.g.,  klasificiran kao državna tajna i sa oznakom strogo povjerljivo.

 

No, zamjenica ŽDO Koštić pred odlazak na godišnji odmor nakon još jedne godine i sedam mjeseci od podneska i dokumentacije koju je zaprimila od HDA i tri godine i mjesec dana nakon podnesene kaznene  prijave istu 22. srpnja 2021. bezrazložno, neosnovano i protuzakonito odbacuje čime ne samo da je povrijedila niz zakonskih odredbi ZKP i KZ-a već je počinila i težu povredu i kazneno djelo protiv službene dužnosti.

Dakle, predmetnu kaznenu prijavu za teška kaznena djela odavanja tajnih podataka i veleizdaje Republike Hrvatske, odbacila je, premda se radi o državnim tajnama radi kojih je i Ustavni sud RH odbio ustavnu tužbu Šeksa svojom odlukom još 10. ožujka 2020. a u obrazloženju se navode upravo dokumenti koje je isti naknadno tražio da mu se odobre, premda ih je već objavio, no sud ga je meritorno odbio.

 

HSP 1861. i Dobroslav Paraga su u ovom predmetu oštećenici kao tužitelji, nisu do danas zaprimili rješenje o odbačaju njihove kaznene prijave jer se u navedenim objavljenim transkriptima koji su i dalje označeni kao državna tajna i sa oznakom strogo povjerljivo, zakonski zastupnik i punomoćnik  podnositelja ove kaznene prijave navodi u lažnom i gnjusnom kontekstu, objavljene su najnebuloznije klevete i laži o njegovom radu i djelovanju, o njegovoj osobnosti, o tome da su nad njim  izvršena kaznena djela koja nisu nikada izvršena itd. radi čega se protiv Šeksa i Večernjeg lista kao nakladnika vodi parnični postupak pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu.

 

Glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek  HSP 1861. obratio se sa predstavkom od 28. rujna 2021. o nezakonitom radu i prikrivanju teških kaznenih djela zamjenice ŽDO Natali N. Koštić kao i  da mu po službenoj dužnosti dostavi nezakonito rješenje o odbačaju kaznene prijave OD 22. SRPNJA 2021. kako bi mogao dalje  preuzeti kazneni postupak u svojstvu oštećenika kao tužitelja i upotrijebiti sve pravne lijekove protiv ovog i ovakvog bezakonja sa strane ŽDO i pokrenuti stegovni i drugi postupak protiv zamjenice ŽDO Zagreb.

 

Međutim, na taj podnesak i predstavku glavna državna odvjetnica nije nikada čak niti odgovorila što je bila dužna prema Zakonu o državnom odvjetništvu, pa iz svega proizlazi da je baš ona naredila zamjenici ŽDO N. N. Koštić da izda nezakonitu odluku o odbačaju kaznene prijave, što samo po sebi predstavlja kazneno djelo zloporabe službenog položaja i ovlasti glavnog državnog odvjetnika, pa stoga HSP 1861. zahtijeva od Sabora i Vlade RH razrješenje Zlate Hrvoj Šipek i njezino kazneno gonjenje i procesuiranje.

 

 

 

 

 
 


 


 


 

 


 

                              

                                                               

          

                                                                                                     

                                                                                                 

 Na vrh - Top