HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 08. svibanj 2021.

 

VESNA ŠKARE OŽBOLT OTROVNIM LAŽIMA NASRNULA NA ERNESTA BRAJDERA POGUBLJENOG OD HRVATSKE UDBE 1980. GODINE

 

Vesna Škare Ožbolt na glavnoj raspravi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu 20. travnja 2021. najgrublje se ogriješila o moralni i odvjetnički kodeks ponašanja i zlorabila svoj položaj punomoćnice tuženog Vladimira Šeksa, na način da je iskoristila glavnu raspravu radi grubog i zlonamjernog pokušaja diskreditacije tužitelja i Ernesta Brajdera, ubijenog od pripadnika Republičke Službe državne sigurnosti, na način da je neovlašteno i bez ovjere iz Hrvatskog državnog arhiva pribavila krivotvorinu jugoslavenske Službe državne sigurnosti koja je u strahu radi izglasavanja Rezolucije u američkom Kongresu 04. kolovoza 1989. o kršenju ljudskih prava u Jugoslaviji i Hrvatskoj, pokušala umanjiti štetu na način da lažno prikaže ubijenog Ernesta Brajdera i Dobroslava Paragu kao homoseksualce, a ne onim što su oni stvarno bili, borci za ljudska, građanska i nacionalna prava hrvatskog naroda radi čega je Ernest Brajder izgubio život.

NA SLICI: TREBA JE LUSTRIRATI A NE BIRATI – V.Š.OŽBOLT KANDIDATKINJA ZA ZAGREBAČKU GRADONAČELNICU I GRADSKU SKUPŠTINU GRADA ZAGREBA

Na istoj raspravi to je u svojstvu svjedoka, demantirajući gnjusne laži Vesne Škare Ožbolt, potvrdio i bivši istaknuti suradnik SDS-a odnosno UDBE Hrvatske i kasniji pripadnik hrvatskih obavještajnih službi i časnik HV-a Željko Kekić Pauk čiji će iskaz pred sudom ovih dana biti objavljen zajedno sa iskazom Gordana Radina, ravanatelja ureda predsjednika Republike, koji je također potvrdio ne samo da su po Tuđmanovom nalogu tajno snimani bezbrojni razgovori bez znanja njegovih sugovornika, već da su i svi bili označeni kao državna tajna, što je na veleizdajnički način pogazio Šeks i počinio niz teških kaznenih djela odavanja državnih tajni za koje uopće ne odgovara.

Očigledno, štiti ga Andrej Plenković koji onemogućuje rad Državnog odvjetništva RH na tome i nizu drugih predmeta, što je protustavna zlouporaba službenog položaja i ovlasti predsjednika hrvatske vlade.

Krajnje degutantna i nemoralna, bezobzirna i maliciozna kandidatkinja Vesna Škare Ožbolt koja je tako grubo pogazila kodeks odvjetničke, profesionalne i moralne etike, pljujući na žrtvu Ernesta Brajdera, čovjeka koji je dao svoj život za obranu ljudskih prava u Hrvatskoj i ondašnjoj Jugoslaviji, što je utvrdio cijeli demokratski svijet i o čemu je javno prosvjedovao u zagrebačkoj Katedrali za Božić 1980. nadbiskup Franjo Kuharić nema ljudske i moralne odlike biti kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba i za vijećnicu Gradske skupštine, pa je HSP 1861. pozvao Ustavni sud Republike Hrvatske da je kao moralno diskreditiranu osobu koja se je drznula lažirane dosijee Udbe od prije 30 i više godine neovlašteno i bez verifikacije zlorabiti na sudu udalji iz izborne utrke i poništi joj kandidaturu za gradonačelnicu Grada Zagreba u kojem je iz svojeg stana 27. studenog 1980. godine bačen u smrt tridesetogodišnji Ernest Brajder, dok je ona gradila svoju partijsku karijeru u zločinačkoj organizaciji Saveza komunista Jugoslavije.

NA SLICI: ERNEST BRAJDER ČIJU JE ŽRTVU ZA SLOBODU PRIZNAO CIJELI DEMOKRATSKI SVIJET IZ GROBA UPOZORAVA NA HRVATSKE ZABLUDE

U njenom ponašanju kao i ponašanju čitave političke nomenklature parapolitičkih partija SDP-a i HDZ-a očitava se sva tragika većeg dijela hrvatskog naroda koji se niti 76 godina nakon ulaska boljševičkih hordi u glavni grad Zagreb, na današnji dan 08. svibnja 1945. godine, toga zla i njegovih sljedbenika nije sposoban osloboditi.

Umjesto da su odavno odstranjeni iz svakog javnog života i političkog djelovanja, oni su lustrirali i odstranili iz svakog javnog života i političkog djelovanja najvažnije predstavnike njihovih žrtava koji zastupaju ogromnu većinu hrvatskog naroda.

Zato je i moguće da 40 godina nakon usmrćivanja Ernesta Brajdera sa četvrtog kata novozagrebačke stambene zgrade Trnskog 8b, o njemu nema niti spomena u Zagrebu i Hrvatskoj, premda je, što je bez presedana, zbog okrutnog postupanja i usmrćivanja Ernesta Brajdera prosvjedovao zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić. Amnesty International i druge međunarodne ustanove također su poslije zatražile istragu. Istragu o Brajderu od jugoslavenske vlade u posebnom je zakonu zahtijevao cjelokupni američki Senat 1989. godine. Zahtjev su 1998. godine ponovili Tuđmanovom režimu najznačajniji predsjednici odbora Zastupničkog doma u predloženoj Rezoluciji Predstavničkog doma američkog Kongresa.

Ali to sve ništa ne znači Ožboltici da bljuje otrovne laži 40 godina nakon ubojstva, na žrtvu udbaškog zločina Ernesta Brajdera.

                              

                                                               

          

                                                                                                     

                                                                                                 

 Na vrh - Top