HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 08. veljače 2022.

 

SLOBODNA DALMACIJA NAKON DVA MJESECA OBJAVILA

 

ISPRAVAK KLEVETA M. PUPOVCA O POSTROJBAMA HOS-A

 

Paraga: Pupovac neistinito optužuje, pripadnici postrojbi HOS-a nikad nisu osuđeni niti za jedan jedini ratni zločin na području RH

 
Piše psd
8. veljače 2022. - 14:14

 

                        Ispravak

Predsjednik i saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac u osvrtu na izjavu predsjednika države Zorana Milanovića u slučaju ubojstva obitelji Zec i njihove malodobne kćeri izjavio je da kada su čitali izjavu sjećanja za Aleksandru Zec uz njeno ime i prezime spominjali i Danijelu Roknić u Karlovcu i nespomenutu djecu iz Cerne kojma su roditelje ubili pripadnici HOS-a - 15-godišnju djevojčicu i 12-godišnjeg dječaka, kao i još nekoliko imena osoba hrvatske nacionalnosti.

NA SLICI: DOK SIJE OTROVNE LAŽI O DRAGOVOLJCIMA HOS-A KOJI SU PORAZILI NJEGOVU ZLOČINAČKU IDEOLOGIJU PUPOVAC 08. SIJEČNJA 2022. SLAVI VELIKOSRPSKE ZLOČINE U BANJA LUCI I U SAVEZU SA  HDZ-OM PARAZITIRA NA HRVATSKOM PRORAČUNU (SLIKA I TEKST ISPOD SLIKE HPRAVO ONLINE)

Na suđenju pred Županijskim sudom u Vukovaru pripadnicima HV-a iz 2007. g. pravomoćno je utvrđeno da u vrijeme izvršenja ratnog zločina protiv civila brutalnim pogubljenjem obitelji Olujić u Cerni 17. veljače 1992. prvoosuđeni Tomislav Madi kao i ostali osuđenici više nisu bili pripadnici postrojbe HOS-a.

Dakle, pogrešna je tvrdnja Milorada Pupovca da su zločini u Cerni počinili osuđeni pripadnici postrojbi HOS-a već su to počinili pripadnici 105. bjelovarske brigade HV-a, odnosno bivši, a ne aktivni pripadnici postrojbi HOS-a, od kojih drugoosuđeni Mario Jukić nikad nije ni bio pripadnik HOS-a.

Dakle, dragovoljni pripadnici postrojbi HOS-a, nikada do danas nisu osuđeni niti za jedan jedini ratni zločin na području Republike Hrvatske, za što ih neistinito optužuje i proziva nakon 30 godina Milorad Pupovac.


Dobroslav Paraga,
utemeljitelj postrojbi HOS-a i suorganizator obrane RH i BIH 1991.-1995.

 

KOMENTAR HRVATSKOG PRAVA ONLINE: Ispravak su glavni urednik i nakladnik po Zakonu o elektronskim medijima dužni objaviti u prvom slijedećem broju izdanja, dakle slijedeći dan nakon objave informacije na koju se ispravak odnosi.

Drugi mediji koji su Pupovčeve klevete o HOS-u prenijeli, odbili su objaviti ispravak, premda im je to  zakonska dužnost. Cenzura je člankom 38. Ustava Republike Hrvatske zabranjena i to je bio jedan od uvjeta za međunarodno priznanje RH koju njezini mediji uz svesrdnu potporu vlastodržaca i većine sudova najgrublje primjenjuju i 30 godina nakon što je Hrvatska priznata pod uvjetom da dokine cenzuru i omogući slobodu govora, pisanja i mišljenja.

                                                               

          

                                                                                                     

                                                                                                 

 Na vrh - Top