HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 05. ožujak 2022.

 

HRVATSKA UGROŽENA ČLANSTVOM U NATO VIŠE NEGO RUSKOM PRIJETNJOM

 

                      UKRAJINA ĆE  NAPOSLJETKU IZABRATI VOJNU NEUTRALNOST

 

 

Planetarna korona pandemija još nije izrekla svoju konačnu riječ, niti su do danas poznati njezini stvarni uzroci ili tvorci,  a već je kao njezin svojevrsni nastavak nastupio rusko-ukrajinski sukob.

 

 Ukrajina traži svoju slobodu, demokraciju i nezavisnost na koju ima svako pravo, ali svakako ne pod patronatom NATO, jer tako svjesno ulijeće u škare sukoba Rusije i SAD, odnosno sukoba istočnog i zapadnog bloka, izaziva reprizu Kubanske raketne krize 1962. godine iz koje može izići jedino poražena, razrušena, oslabjela i osiromašena.

 

 

NA SLICI: UMJESTO VOJNE NETURALNOSTI I OSLONCA NA VLASTITE SNAGE HRVATSKA ČLANICA NATO SAVEZA BEZ PRISTANKA VLASTITOG NARODA

 

Bez pokrića obmanjujući i ohrabrujući Ukrajinu, SAD i EU su izazvale i uzrokovale rat u Ukrajini, izazivanjem tenzija naspram Rusije i stalnim provokacijama u Crnom moru.

 

Zapad neće riskirati svoju sigurnost, hegemoniju, udobnost, prestiž, standard i umišljenost radi jedne po njihovim standardnim kriterijima nevažne zemlje, koja je značajna samo ukoliko je njihov objekt i sredstvo za političko, vojno i gospodarsko iskorištavanje, odnosno ukoliko se sa njezinog ozemlja mogu strateškim balističkim projektilima približiti Moskvi, odnosno ugroziti neovisnost Rusije.

 

Premda se Varšavski pakt samoraspustio davne 1991. godine, NATO se svejedno želi proširiti na Ukrajinu kao vojni pakt, što je protivno dogovoru sa Gorbačovom, učinio i sa svim drugim članicama Varšavskog pakta.

 

Sit gladnom ne vjeruje, pa tako ni Ukrajina ne vjeruje onima iza bivše željezne zavjese koji su naivno prihvatili ili im je nametnuta vladavina financijske oligarhije Zapada, teško izigirani i preveslani žedni preko vode ostali bez svojeg gospodarstva, svoje vojske i obrane, bez velikog dijela svojeg stanovništva, uz izravno ugrožavanje vjere, religioznosti i kulture a zauzvrat nisu dobili gotovo ništa, osim instaliranih lokalnih političkih marioneta po volji EU i SAD, lažiranu slobodu medija,  obmanjujućih rejtinga agencija za mjerenje uspješnosti koje plaćaju njihove gazde sa Wall Streeta, transrodnu ideologiju, žvakače gume i traperice, megastorove, ukidanje nacionalnih valuta, ukidanje vlastite proizvodnje.

 

Ukrajina je ovaj rat već izgubila 2014. kada je neslavnim prevratom na Majdanskom trgu srušena uz presudnu pomoć američkih i njima savezničkih tajnih službi legalno izabrana vlada i predsjednik Ukrajine Janukovič, jer se nisu pokorili diktatu Bruxellesa.

 

Kao što im je tzv. Slobodni svijet predvođen SAD-om pomogao u povratku Krima i Donjecke regije tako će im sada pomoći u obrani ukrajinskih gradova, sela i civilnog stanovništva od  ruskih divizija.

 

Rusija zapravo vojno djeluje radi samoodržanja od SAD i NATO, jer se drukčije i ne može rauzmjeti NATO-ovo subverzivno širenje na Istok tako da geopolitički i vojno zaokruži Rusiju, jer to i u mirnodopskim uvjetim djeluje kao priprema za agresiju.

 

Mjesecima se čude NATO stratezi i stanar Bijele kuće koncetraciji ruskih divizija radi odvraćanja od daljnjih  nepromišljenih poteza komičara avanturista Vladimira Zelenskog umjesto provedbe sporazuma iz Minska od 2015. godine, a to što su oni od 1994. do danas zaposjeli prilaze ruskim granicama na način da su sve zemlje bivšeg Varšavskog ugovora učlanili u NATO i praktično doveli američke trupe pred vrata Moskve, u tome ne vide nikakvu nelogičnost i praktično otvorenu provokaciju prema bilo kojoj zemlji koja bi se našla u takvom okruženju jednog militarističkog stroja kakav je NATO.

 

Republiku Hrvatsku nitko uopće nije pitao  niti hrvatski narod za pristanak na učlanjenje u NATO. Hrvatsko članstvo ostvareno je  2009. putem korumpiranog i  kriminalnog HDZ-ovog  Ive Sanadera. Hrvatsko članstvo u NATO ostalo je do danas nelegalno i nelegitimno.

 

Hoće li malobrojnu, slabo naoružanu hrvatsku vojsku nakon ukidanja redovnog vojnog roka unazad 14 godina, nakon Afganistana poslati  na rusku granicu ili u rat na bilo kojem drugom meridijanu koji nema nikake veze sa hrvatskim nacionalnim interesima zaštite suvereniteta i teritorijalnog integriteata, o tome se hrvatski narod neće pitati niti će o tome kao i do sada, odlučivati.

 

Koliko je to opasno i pogibljeno stanje moglo se vidjeti i kod invazije SAD na Afganistan, Siriju i niz afričkih zemalja od Libije nadalje bez dopuštenja Vijeća sigurnosti OUN. O Plenkovićevom nesuvislom i po Hrvatsku nepromišljenom miješanju u rusko ukrajinski spor da se i ne govori.

 

Neovisno o sadašnjem sukobu koji ozbiljno prijeti novom svjetskom poretku, sama ruska politika u svemu tome nije nedužna što se vidi u njenom odnosu prema Balkanu i ovim prostorima.

 

Podupirala je ili podržava promašenu politiku Srbije i pravoslavne transverzale, podjelu Bosne i Hercegovine i srpsku autonomiju u Hrvatskoj za što su čak dobili i potporu Sanaderovog pokrovitelja Franje Tuđmana.

 

Rusija je preskupo već jedanput platila promašeno savezništvo sa Srbijom kada se ulaskom u I. svjetski rat na strani Srbije, Rusija potpuno upropastila dok je Beograd višestruko profitirao od svojih zapadnih pokrovitelja. Nakon što je sovjetska Crvena armija instalirala 1944. u Beogradu novu tzv. federativnu Srboslaviju ista joj je ponovno okrenula leđa već nakon četiri godine.

 

Programska načela HSP 1861. u članku 5. stavak 4. daje odgovor i za izlazak Ukrajine iz sadašnje ratne situacije u koju su je ugurali strani interesi i pretjerane iluzije:

 

HSP 1861 “protivi se bilo kakvom članstvu u vojno-političkim savezima koji nisu unaprijed izglasani na općem referendumu hrvatskog narod i ZALAŽE SE ZA VOJNU NEUTRALNOST  kao optimalno rješenje za hrvatsku nacionalnu sigurnost.”

 

Ukrajina bi za svoju dobrobit ali i radi mira u svijetu trebala biti most između Rusije i EU a ne jabuka razdora i isukani mač NATO-a prema Moskvi.

 

 

          

                                                                                                     

                                                                                                 

 Na vrh - Top