HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 21. rujan 2022.

 

HRVATSKI TJEDNIK I IVICA MARIJAČIĆ GLASNOGOVORNICI BESRAMNIH KLEVETA I LAŽI

KAKO JE DOBROSLAV PARAGA OD LAŽNE HDZ-OVE DESNICE PROGLAŠEN SURADNIKOM KOS-A I UDBE

 

Od jugoslavenskog režima proglašen kao jedan od najopasnijih hrvatskih nacionalista i disidenata osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu, politički zatvorenik i branitelj ljudskih i narodnih prava Dobroslav Paraga, u današnjoj uništenoj i propaloj Hrvatskoj, izopačeni i perverzni Hrvatski tjednik iz Zadra i njegov urednik Ivica Marijačić proglašavaju ga suradnikom KOS-a i UDBE i zavrbovanim homoseksualcem.

 

NA SLICI: IVICA MARIJAČIĆ LAŽNI DOMOLJUB I KORUMPIRANI NOVINARČIĆ- ZNET.HR

 

Glasilo opskurnog političkog podzemlja bivših HDZ-ovih obavještajaca i dokazanih suradnika KOS-a i UDBE Hrvatski tjednik koji je to ime doslovce uzurpirao od istoimenih novina koje su izlazile 1971. godine u Zagrebu u doba tzv. Hrvatskog proljeća i kasnije kao glasilo hrvatske emigracije u Australiji, drznulo se na najvulgarniji i najprostačkiji način objaviti tjeralicu s pozivom na linč protiv Dobroslava Parage jer je bacio svjetlo na istinu o današnjem HDZ-u kao i onom Tuđmanovom i o njihovim smrtnim grijesima radi kojih je uništena sadašnjost Hrvata u Bosni i Hercegovini i oduzeta budućnost hrvatskom narodu u Republici Hrvatskoj.

 

Danas, 21. rujna 2022. kada se navršava 31 godišnjica Tuđmanovog zločina izdavanja naloga ubojstva Ante Paradžika kojeg tzv. hrvatsko krivosuđe nikad nije htjelo niti istražiti a kamoli osuditi, dokazano je da je scenarij toga zločina bio razrađivan u Tuđmanovom  uredu u Banskim dvorima i da je tada jedan drugi opskurni ulični tjednik poput Hrvatskog tjednika objavio gnjusnu laž i podvalu da su Dobroslav Paraga i vođa srpske pobune u Hrvatskoj Milan Babić bliski rođaci, jer da su slični  po izgledu.

 

Tek kada je ubijen Ante Paradžik i objavljeno da su tobože policajci imali dojavu da su u automobilu Lada Niva karlovačkih registracija bili martićevci postalo je bjelodano što je značila  podvala iz tadašnjeg udbaško kosovskog Tuđmanovog glasila.

 

NA SLICI:ŽELJKO KEKIĆ DUGOGODIŠNJI AGENT REPUBLIČKE UDBE I OBRAĆENIK - U RAZDOBLJU OD 1980.-1990. TAKO INTENZIVNO NADIZRAN I PRAĆEN PO NALOGU UDBE BIO JE U HRVATSKOJ JEDINO DOBROSLAV PARAGA I MARKO VESELICA –  SUDSKI ZAPISNIK OD 20.04.2021.

 

 To mračnjačko podzemno glasilo za koruptivni je novac bezbroj puta odrađivalo besramne i prljave stvari (od HDZ-a dobili milijune kuna OPLJAČKANIH U AFERI FIMI MEDIA),   radi kojih bi njegov glavni urednik Ivica Marijačić u svakoj pravno uređenoj zemlji odavno završio iza rešetaka osuđen na dugogodišnju kaznu zatvora a umjesto toga kada treba platiti odštetu nedužno oklevetanim i  osramoćenim tužiteljima uz pomoć kriminalnog režima, Marijačić jednostavno preregistrira nakladnika i nastavlja sa svojim kriminalnim djelovanjem bez posljedica. No batina ima dva kraja.

 

Povod za napad bio je intervju Dobroslava Parage za Radio Sarajevo objavljen 23.-24. kolovoza 2022. pa su nakon dvotjedne šutnje Marijačić i Htjednik objavili na naslovnici lista kriminalnu izmišljotinu i laž pod naslovom:

 

“EKSKLUZIVNO-nakon što je Radio Sarajevu izjavio da je Hrvatska promašena, a Tuđman zločinac- SZUP-ov dokument o tome kako je KOS snimio homoseksualni odnos D. Parage s ljubavnikom B.L: u hotelu Central i nakon toga lako ga pridobio za suradnju”.

 

Aposlutno je netočno i najgrublja je laž i izmišljotina da su KOS ili UDBA snimili homoseksualni odnos Dobroslava Parage s ljubavnikom B.L: u hotelu Central i nakon toga lako ga pridobio za suradnju.”

 

NA SLICI: HRVATSKI TJEDNIK I DNOVINAR IVICA MARIJAČIĆ PERJANICE JUGODUBAŠKIH KLEVETA I LAŽI VEĆ SU IZBAČENI SA DIJELA PRODAJNIH MJESTA U HRVATSKOJ

 

 Nasuprot toj gnjusnoj kleveti i izmišljotini Doboslav Paraga je dugogodišnji  politički zatvorenik bivše Jugoslavije, međunarodno priznati branitelj demokracije i prava čovjeka izravno zaslužan za zatvaranje najzloglasnijeg jugoslavenskog zatavora na Golom otoku 1987. godine, dva puta prihvaćen kao zatvorenik savjesti planete od dobitnice Nobelove nagrade za mir Amnesty International, koga je američki Senat priznao kao osobu zaslužnu za poštovanje ljudskih prava u Jugoslaviji i dao mu punu potporu zakonskom Rezolucijom 169. od 04. kolovoza 1989. što je bez presedana u cijeloj Istočnoj Europi, utemeljitelj je i obnovitelj najstarije hrvatske Stranke prava i osnivač dragovoljačkih postrojbi HOS-a itd., pa ovako sročena i objavljena kleveta ima za izravnu posljedicu najgrublje narušavanje  privatnosti, ugleda i časti.

 

Za ovakve ordinarne klevete i izmišljotine ne postoji niti jedan jedini dokaz ili svjedok već Hrvatski tjednik i njegov glavni urednik citiraju sadržaj jednog anonimnog i nepotpisanog lažnog pisma pripadnika Kontraobavještajne službe KOS-a Jugoslavenske narodne armije, kojeg nitko iz političke vlasti, osim pokojnog Tuđmana, nije probao zloupotrijebiti u razdoblju od 1990. godine do danas, unatoč svim kampanjama koje su vođene protiv Parage od strane vladajućih.

 

Dobroslav Paraga aktivno je radio na osmostaljenju i međunarodnom priznanju Republike Hrvatske i izdvajanju iz Jugoslavije, imao sastanke sa najvišim dužnosnicima i predsjednicima vlada i država niza zemalja uključujući SAD, pa ni na koji način Hrvatski tjednik i Ivica Marijačić ne mogu opravdati objavu fotokopije pisma anonimnog autora koji je označen u navodnom dopisu SZUP-a Bjelovar od 06.08.1992. Uredu za zaštitu ustavnog poretka MUP-a RH kao anonimni bivši pripadnik KOS-a JNA koji je u penziji i koji za Dobroslava Paragu podmeće da je agent te iste službe kojoj pripada anonimni lažni dostavljač SZUP-a.

 

To objavljeno isfabricirano klevetničko pismo odnosno pismo anonimnog doušnika KOS-a JNA, koji  uopće ne postoji, nije prošlo nikakav istražni ili sudski postupak utvrđivanja istinitosti, odnosno, nema niti može biti nikakve potvrde vjerodostojnosti tog i takvog pisma od navodnog JNA denuncijanta pa se kleveta  Hrvatskog tjednika i Ivice Marijačića temelji na dokazu koji ne postoji a  pribavljen  u svakom slučaju na nezakonit način što proizlazi iz same preslike pisma koje je navodno upućeno Uredu za zaštitu ustavnog poretka na daljnje postupanje, pa je samo po sebi razumljivo da bi se radilo  o klasificiranom dokumentu na kojem je rukom napisana napomena “ići na dokumentaciju”.

 

Svjedok Mile Ćuk u vrijeme dostave toga anoninmog klevetničkog i lažiranog pisma pripadnika KOS-a JNA radio je u SZUP-u Bjelovar i na suđenju uredniku portala HOP koji je te klevete objavio prije Hrvatskog tjednika i zatim ih uklonio, nije se ničega sjećao, nije mogao pročitati slabu fotokopiju koja uopće nije dopustiva u kaznenom postupku za svjedočenje autentičnosti nekog dokumenta ili nečijeg potpisa.

 

Željko Kekić Pauk dugogodišnji djelatnik republičke UDBE odnosno Službe državne sigurnosti a kasniji časnik Hrvatske vojske izjavio je pred sudom na suđenju Vladimiru Šeksu za odavanje državnih tajni 2021. godine “da je u razdoblju od 1980-1990. godine i kasnije intenzivno po nalogu republičke Udbe u Hrvatskoj pratio gospodina Paragu i njegovu obitelj kao i da je tako intenzivno nadziran i praćen bio u Hrvatskoj jedino Dobroslav Paraga i Marko Veselica.”

 

“Prigodom praćenja gosp. Parage nikada nismo došli do saznanja da bi on bio homoseksualac a navedenu činjenicu bi svakako iskoristili da nam je bila poznata. Isto tako želim naglasiti, da je gospodin Paraga bio vrbovan od strane KOS-a,  tada mi ne bi imali pravo ni mogućnost  istoga pratiti i dalje obrađivati obzirom da objekti operativne obrade nakon vrbovanja od strane KOS-a ostaju u njihovoj nadležnosti, jer je KOS po hijerarhijskoj ljestvici nama bio NADREĐEN.

 

Nije niti životno niti logično da bi tužitelj bio vrbovan od strane KOS-a i da isti pritom nastavlja raditi protiv države jer je jedno s drugim u potpunoj kontradikciji.”

 

Hrvatski tjednik i Ivica Marijačić unatoč svemu smatraju da imaju pravo bezobzirno i klevetnički komentirati i objaviti nakon 30 godina lažnu i klevetničku anonimnu dostavu navodnog bivšeg KOS-ovca koji se umiljava novim gospodarima u vrijeme kada je Paraga izvrgnut pet puta zaredom kaznenim postupcima 1991.-1992., koji su svi odreda bili završeni oslobađajućim presudama u njegovu korist.

 

Hrvatski tjednik zapravo legalizira politički i pravni atentat, praktično ubojstvo za pisaćim stolom  temeljem lažne ničim verificirane fotokopije nekog anonimnog piskarala ili doušnika KOS-a okupatorske JNA, ukoliko je taj uopće postojao.

 

Pokojni Tuđman takve je klevete lansirao u svojem zadnjem razgovoru za tjednik “Globus” iz studenog 1996. godine radi čega je donijeta pravomoćna presudu broj Pn-1109/2006 od 20. veljače 2009. u parničnom postupku Općinskog građanskog suda u Zagrebu koji je presudio prije više od trinaest (13) godina da su sve optužbe gotovo identične onima koje je prenio i komentirao Hrvatski tjednik i Ivica Marijačić, lažne, neprovjerene, neautorizirane, bez ikakvih predloženih dokaza kao što je autor navodnog pisma ili snimak koji sadrži inkriminirani odnos, te je presudio visoku naknadu štete u korist Dobroslava Parage, uključujući i javnu objavu presude u tiskanim medijima koju do danas nakladnik Hanza media d.o.o. odbija objaviti na propisan i  presuđen naćin.

 

Hrvatski tjednik i Ivica Marijačić objavili su i prenijeli klevetu i uvredu da je Paraga u vrijeme velikosrpske agresije na RH bio špijun kontraobavještajne službe agresora Jugoslavije na Republiku Hrvatsku, premda je objektivno i sudski utvrđena istina upravo suprotna s obzirom da je Paraga bio jedan od organizatora obrane RH, naoružao tisuće dragovoljaca i jedinice MUP-a i ZNG-a i aktivno djelovao na ostvarenju hrvatske državne samostalnosti u Hrvatskoj i širom svijeta.

 

Hrvatski tjednik i Ivica Marijačić  iznijeli su bez ikakve provjere isključivo sa ciljem da kleveću i kompromitiraju u javnosti Dobroslava Paragu, monstruoznu i aposlutno lažnu optužbu da je  homoseksualac i ucijenjeni agent agresorskih snaga Beograda, premda je jedan od organizatora obrane RH, koji je naoružao tisuće dragovoljaca, jedinica MUP-a i ZNG-a, utemeljitelj postrojbi dragovoljaca HOS-a koji su odigrali jednu od najvažnijih  uloga u obrani mnogih hrvatskih krajeva a posebno obrane grada Vukovara 1991. godine čija obrana je neposredno dovela do međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

 

Ovom nezakonitom i indignirajućom klevetom Hrvatskog tjednika i Ivice Marijačića povrijeđen je ne samo osobno Dobroslav Paraga već i tisuće i tisuće branitelja dragovoljaca HOS-a u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koji su već prosvjedovali i izrazili svoju ogorčenost i uznemirenost.

 

Tvrdnje koje je objavio Ivica Marijačić kao glavni urednik svojeg glasila Hrvatskog tjednika prelaze bilo koju dopuštenu mjeru kritike političkog protivnika i zaslužuju pravi odgovor.

 

Iz toga razloga pokrenute se sve pravne mjere i sudski postupci radi  zaštite od ovakvih delikata i radi onemogućavanja da ubuduće bilo kome padne napamet počiniti isto ili slično bez zakonskih posljedica.

 

 

 

 

          

                                                                                                     

                                                                                                 

 Na vrh - Top