Reagiranje: Dada Zečić iskrivila cijelu matematiku!

Poradi izrečenih netočnosti i neprimjerenih usporedbi novinarke Dade Zečić u “Vjesniku” od 17.8.2002. u članku “Sindrom amebe na hrvatski način” moramo reći slijedeće:

Dada Zečić je kao svoj logički i čini se, matematički zaključak i rezultat dobila tako da je promašila cijelo algebarsko područje, pa je zamijenila jednu grupu matematičkih operacija s drugima. Stoga i ne čudi, da je rezultat njezinoga umovanja potpuno pogrešan, naravno, ukoliko se stvari ne žele ciljano još jedanput krivo predstavljati javnosti!

Gospođo Zečić, kada govorite o hrvatskim političkim strankama, tada se u slučaju Hrvatske stranke prava, odnosno Hrvatske stranke prava - 1861., ne radi o nikakvom dijeljenju stranaka, odnosno njihovom množenju, što bi bile matematičke operacije višega stupnja u odnosu na ono što se je tu dogodilo. A to su bile puno niže (i podlije) operacije, jer se ovdje radi o oduzimanju stranke, bolje reći o njezinoj otimačini, što već ne spada u nikakvu matematiku, nego u politički inženjering, odnosno u bespravlje i kriminal. Također se ne radi o nikakvom rascjepu HSP-a, kako to Vi navodite, nego se radi o ubacivanju u Hrvatsku stranku prava agenata vlasti (udbaša i kosovaca) koji su dobili zadatak stranku administrativno oteti njezinom legitimnom vodstvu, a koje, uslijed nefunkcioniranja ičega u ovoj zemlji, osim bespravlja, niti do dana današnjega nije dobilo povrat svoje stranke, te je bilo prisiljeno registrirati sasvim novu stranku pod imenom HSP 1861., da bi moglo ikako djelovati. Stoga se u HSP 1861 ne radi ni o kakvoj, kako Vi kažete, stranačkoj oporbi, nego se radi o legitimnom vodstvu Hrvatske stranke prava! To legitimno vodstvo u Tuđmanovoj i Račanovoj diktaturi (a ne zna se koja je od koje gora) i bespravlju svedeno je na djelovanje u uvjetima katakombe, jer je istinskim starčevićancima, tj. istinskim pravašima oduzeto sve: ime, parlamentarni status, materijalna imovina, novac, mediji. I to je razlog zašto je istinska Hrvatska stranka prava prividno “nestala kao jača politička snaga”. Oduzeto nam je sve, osim poštenja, jer se jedino Paragine pravaše ne može niti kupiti, niti podmititi. A ne može ih se niti uplašiti. Može ih se jedino pobiti, kao što je često i činjeno. No, i za to će se tražiti odgovornost, nadamo se vrlo skoro!

Dakle, novinarko Zečić pravi pravaši nisu foteljaši, do fotelja je bilo i jest Đapićevim kruhoborcima i kriminalcima! Također svi nositelji primjera koje navodite iz drugih stranaka udobnoga saborskoga plandovanja nisu dostojni tvrde pravaške političke kalvarije, stoga činite političko svetogrđe kada nas sa njima uspoređujete. Jer u osnovi leži sukob pokvarene i poštene Hrvatske, partizanske i pravaške Hrvatske, a to su dva potpuno nepomirljiva svijeta i prevelik je jaz između njih i nas! Što se pak matematike tiče, to izgleda ovako: u ovoj našoj zemlji množimo se slabo! Što se dijeljenja tiče - sve je već podijeljeno u velikoj privatizaciji kao pljački tisućljeća podijeljeni smo i između sebe na lopove - tajkune i ogoljelu sirotinju. Podijeljen nam je i ogroman međunarodni dug od 12 milijardi dolara tako da znamo koliko na svakoga otpada. Stoga velikoj većini Hrvata, kada sve zbroje dođe da se oduzmu – medicinski! A Vama gospođo Dada Zečić iz političkog neznanja ili pak sluganstva – izvrstan. Iz matematike – nedovoljan. Stoga na popravak i to još u ovom prvom jesenskom roku!

U Vrbovcu, 19. kolovoza 2002.

Milan Šaško, predsjednik Ogranka HSP 1861 Vrbovec