Jutarnji list: 12. 09. 2002.

Na pomolu novi sukob u koaliciji SDP-a i HNS-a

Nakon jučerašnjeg utvrđivanja dnevnog reda za sjednicu Gradske skupštine, zakazanu za 25. i 26. rujna, na pomolu je novi u nizu sukoba unutar vladajuće gradske koalicije SDP-HNS. Na prijedlog HNS-a na dnevni red je, naime, uvršten prijedlog osnivanja povjerenstva koje je usmjereno na utvrđivanje eventualnih propusta SDP-ova pročelnika za financije Slavka Kojića.

Riječ je o temi koja se vuče još od proljeća i oko koje su se SDP i HNS već jednom sukobili, što je rezultiralo tako da je SDP, uz pomoć oporbe, a uz protivljenje HNS-a, smijenio direktora Plinare Ivana Vulasa. Kojićevu odgovomost HNS traži zbog izvješća koje je Vulas podnio Nadzomom odboru, a u kojemu navodi da se pročelnik za financije nije dovoljno angažirao kako bi Plinara vratila novac koji je ostao blokiran u propaloj Komerajalnoj banci.

- Mi smo još na prošloj sjednici, kad se glasovalo o nepovjerenju pročelniku Kojiću, predlagali koalicijskim partnerima osnivanje povjerenstva koje će raščistiti stvar. U međuvremenu se nisu pojavili nikakvi novi elementi koji bi bili razlog za odustajanjem i povlačenjem tog prijedloga - rekao je predsjednik kluba HNS-a Krešimir Franjić. Predsjednik kluba SDP-a Vladimir Velnić najavio je kako će SDP-ovi zastupnici biti protiv HNS-ove inicijative. - Taj prijedlog smatramo totalno nesuvislim i neozbiljnim - rekao je VeInić.

T. Krasnec