Novi list: 28. 09. 2002.

U ŽUPANIJSKOJ SKUPŠTINI I GRADSKOM VIJEĆU SPLITA USKORO DVA HRVATSKA BLOKA

Raspada se gradski i županijski HDZ

Gradski vijećnik dr. Milijan Sesar sredinom listopada osnovat će organizacije Pašalićeve nove stranke za Split i Splitsko-dalmatinsku županiju

SPLIT – Skupština Splitsko-dalmatinske županije, kao i Gradsko vijeće Splita, sredinom listopada imat će među vijećnicima pripadnike dvaju hrvatskih blokova – onoga kojim se nazvala koalicija stranaka desnice na posljednjim izborima, i nove stranke HDZ-ova otpadnika dr. Ivića Pašalića.

Naime, splitski gradski vijećnik dr. Milijan Sesar, poznat po uzrečici »kako bi se reklo u nas u Hercegovini«, te po melodiji »Jure i Boban« koju nepristojno tijekom sjednica Gradskoga vijeća »svira« njegov mobitel, najavio je za 12. listopada osnivačku skupštinu Pašalićeve stranke.

U »demokratskoj« proceduri, čuje se, već je poznat i raspored funkcija u Hrvatskom bloku. Sesar, kojega je na posljednjim unutarstranačkim izborima za vodstvo Gradskog odbora HDZ-a pobijedio Sanaderov čovjek Zvonimir Puljić, saborski zastupnik i gradski vijećnik, trebao bi biti predsjednik županijske organizacije stranke, dok bi gradske prebjege iz HDZ-a vodila Ljubica Vrdoljak, zamjenica direktora gradskog komunalnog poduzeća »Čistoća«.

Sesar tvrdi da će skupa s njim na Pašalićevu stranu prijeći šest-sedam vijećnika Županijske skupštine te da je pristupnice već potpisalo više stotina Splićana. Među poznatijim (bivšim) HDZ-ovcima koji zajedno sa Sesarom pokreću ogranak Hrvatskog bloka Ivića Pašalića su Ivica Tafra, saborski zastupnik, te bivši predsjednik Mladeži HDZ-a Ante Zoričić.

Zoran KRŽELJ