Novi list: 03. 10. 2002.

VUKOVARSKI SDP DIJELI STRANKU?

Pančić iznenadio vodstvo stranke

ZAGREB – Sukobi u vukovarskom SDP-u, koji traju već nekoliko mjeseci, mogli bi odjeknuti i do samog vrha stranke. Prekjučer je na tiskovnoj konferenciji, uz dvojicu smijenjenih lokalnih dužnosnika te stranke, sudjelovao i član Predsjedništva SDP-a i ministar branitelja Ivica Pančić.

Na tiskovnoj konferenciji iznesene su optužbe na račun saborskog zastupnika SDP-a i povjerenika za vukovarski SDP, Branimira Tušeka, koji je navodno pritiskao Zdravka Grljušića da odstupi s mjesta načelnika Općine Babina Greda. Pančić je kazao kako će učiniti sve da bi se spriječila eventualna zataškavanja u pogledu ovog slučaja.

Svojom izjavom i nazočnošću na tiskovnoj konferenciji Pančić je iznenadio središnjicu stranke. »Na sjednici predsjedništva Pančić će morati objasniti što je tamo radio«, kažu u SDP-u. Neki od SDP-ovaca s kojima smo jučer razgovarali misle da je jedan od centralnih problema stranke u Vukovaru bilo loše kadroviranje i da su ljudi s kojima je Pančić organizirao tiskovnu konferenciju – »njegovi ljudi«.

Što se tiče samog Grljušića, koji se žali na Tušekove pritiske da ga se smijeni, u SDP-u tumače da je čovjek jednostavno izgubio povjerenje svoje lokalne organizacije i da je to jedini razlog smjene. Treći sudionik prekjučerašnje tiskovne konferencije, tajnik županijskog vukovarsko-srijemskog SDP-a u ostavci, Nikola Volarević, smijenjen je zbog ozbiljnije stvari.

J. KLARIĆ