Novi list: 02. 12. 2002.

DOBROSLAV PARAGA, HSP 1861: SJEDNICA STRANKE O DJELOVANJU KOALICIJE NA VLASTI

Hrvatska ne želi na Balkan, a EU ne želi Hrvatsku

RH je ostala talac Tuđmanovih strateških pogrešaka i zabluda kao i Račanove nepodnošljive partitokracije, korupcije i nepotizma. Na djelu je, nasuprot Ustavu koji definira Hrvatsku kao socijalnu državu, ultrastihijski-latinoamerički model neoliberalnog tržišnog gospodarstva

Središnji odbor Hrvatske stranke prava 1861 održao je 23. studenoga 2002. sjednicu na kojoj su prihvaćeni sljedeći stavovi i odluke:

1. HSP 1861. najoštrije osuđuje vladajuću koaliciju što na planu uspostave pravne države, deblokade rada i neovisnosti pravosuđa, suradnje s Haagom i gonjenja organiziranog kriminala nije napravila gotovo ništa, pa je time onemogućila Republici Hrvatskoj ulazak u EU i NATO, zbog čega je schengenska granica danas na rijeci Sutli, a ne Drini!

2. HSP1861. smatra da svaki mogući ulazak Republike Hrvatske u EU ili NATO mora biti prethodno izglasan na nacionalnom referendumu, uvjetujući ulazak u međunarodne asocijacije striktnim jamstvima očuvanja državnog i nacionalnog suvereniteta hrvatskog naroda! U ovom trenutku Hrvatska ne želi na na Balkan, a EU ne želi Hrvatsku. Neutralnost je hrvatska sudbina!

3. HSP 1861. ustanovljuje bolnu činjenicu da je RH ostala talac Tuđmanovih strateških pogrešaka i zabluda kao i Račanove nepodnošljive partitokracije, korupcije i nepotizma. Na djelu je, nasuprot Ustavu koji definira Hrvatsku kao socijalnu državu, ultrastihijski-latinoamerički model neoliberalnog tržišnog gospodarstva.

Koalicija obmanula birače

4. HSP 1861. uvjeren je, da je vladajuća koalicija obmanula hrvatski elektorat, jer su umjesto predizbornih obećanja provodili strategiju otuđenja Hrvatske od njezinih građana. Tuđmanova pljačkaška pretvorba i privatizacija provodi se od nove vlasti pod geslom »sve naše prodajmo tuđinu«. Opljačkani kapital koalicija nije i neće vratiti državi, nije provedena revizija pretvorbe, umirovljenicima nisu vraćene mirovine po odluci Ustavnog suda, investicijski kapital nije stigao u Hrvatsku, nije donijet zakon o sukobu interesa niti antikorupcijski zakon, dopušteno je trgovinama i poslodavcima da iskorištavaju radnike robovskim radom nedjeljom i blagdanima, itd.

5. HSP 1861. smatra da zbog opravdanog i golemog nezadovoljstva prevarenih hrvatskih građana, vladajuća koalicija poseže čak i za povratkom političkih i verbalnih delikata u kazneni zakon pod izgovorom suzbijanja tzv. neoustaštva, dok istovremeno vraća u državne službe i na rukovodeće položaje najgore represivne kadrove propalog jugokomunističkog režima, što je samo po sebi poziv na uzbunu i zaštitu temeljnih postulata demokracije.

6. HSP 1861. najoštrije prosvjeduje zbog zlouporabe prostora MORH-a i orkestra HV-a prigodom obilježavanja 60-godišnjice osnutka partizanskog korpusa, čiji su organizatori proslave ogrezli u najtežim pogromima komunističke strahovlade, sudjelovali u masovnim represivnim političkim suđenjima na kojima su se izricale tisuće godina zatvora za političke delikte, istovremeno zatirući nositelje istinske i legitimne predstavnike antifašističke hrvatske ljevice, čiji je vođa Andrija Hebrang krvavo smaknut od titoističke sljedbe.

Politička diskriminacija HSP-a 1861.

7. HSP 1861. konstatira nedopustivu nesposobnost i odgovornost predsjednika Mesića i premijera Račana, ne samo kada su posrijedi gore nabrojene činjenice, nego i kada zanemaruju svoju ustavnu dužnost brinuti se o hrvatskom narodu u susjednoj BiH kako bi mogao ostvariti svoja elementarna nacionalna, vjerska i ljudska prava na cjelovitom teritoriju BiH.

8. HSP 1861. neće nikada zaboraviti niti oprostiti vladajućoj koaliciji i predsjedniku Mesiću da su dopustili neshvatljivu političku diskriminaciju protiv njihove stranke, da je ministrica pravosuđa na najgrublji način pogazila sve pozitivne zakonske propise ne dopuštajući obnovu postupka i povratak oduzete registracije parlamentarne stranke prava, čime je HSP-u 1861. najgrublje odgurnut od hrvatske javnosti čeličnom cenzurom i zabranom javnog nastupa na HTV-u i elektronskim medijima, koji traju već nekoliko godina, navodi u svom pismu Dobroslav Paraga, predsjednik Hrvatske stranke prava 1861.