Članovima, dužnosnicima i

simpatizerima HSP 1861

u Domovini i inozemstvu

 

 

Zagreb, 23. prosinca 2002.

 

Božićna čestitka Hrvatske stranke prava 1861.

U ime svih članova Hrvatske stranke prava 1861 i u svoje osobno ime želim, povodom radosne vijesti o rođenju Isusa Krista, sina Božjeg i spasitelja, svim kršćanima zapadnog i istočnog obreda Sretan Božić. Neka nas Božić potakne na izvorni smisao kršćanske vjere i neka nam da snage kroz vjeru u Boga oduprijeti se zlu i ostvariti osobnu duhovnu sreću i mir.

Evanđelje nas uči kako ljudi mogu izbjeći zabludu vjerovanja u zlo ako od zla razlikuju dobro, ali što ako povjeruju zabludi? Što ako Hrvati i dalje budu vjerovali u zlatno tele u liku i djelu Franje Tuđmana?

Ante Starčević je upozoravao da se jaram nikada ne smije mijenjati nego se mora zbaciti. Berlinski zid je srušen, ali komunisti u Hrvatskoj i danas svima kroje sudbinu. Umjesto Tuđmana - fikus (Mesić), nakon Ivice (Račana) - Ivo (Sanader), a umjesto svih - Vesna Pusić i cijela postava Strossmayerovih sljedbenika i Starčevićevih protivnika. Nisu bili u pravu ni biskup (Strossmayer) ni ban (Josip Jelačić), nego Ante Starčević koji je jedini branio pravo na hrvatsko državno pravo.

Samo Bog i Hrvati, a za NATO (koji Hrvatsku nikada nije branio) i Europsku Uniju, kako je Eugen Kvaternik znao reći, uvijek ima vremena vezivati se. Prvo trebamo kao hrvatski politički narod staviti nacionalni interes ispred svakog osobnog interesa i ostvariti demokraciju i pravnu državu kao preduvjet digniteta hrvatskog naroda i dostojanstvenog života svih građana Republike Hrvatske i hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, braneći na taj način i narodni i državni suverenitet.

BOG I HRVATI! HRVATSKA HRVATIMA!

Dobroslav Paraga, predsjednik Hrvatske stranke prava 1861