PRIOPĆENJE ZA TISAK

Zagreb, 07.01.2003.

43 posto građana ZA pravašku politiku

Za politiku PROTIV ulaska RH u NATO Hrvatska stranka prava 1861. ima potporu od 43 posto hrvatskih građana

Po rezultatima istraživanja javnog mišljenja, koje je krajem prošle godine u ime hrvatske Vlade (za našu stranku) naručio Ivica Račan, 43 posto građana se izjasnilo protiv pristupanja Hrvatske vojnom Sjevernoatlantskom savezu NATO. Šok za Račanovu vladu i predsjednika Republike Stjepana Mesića koji iz petnih žila žele, poput svojih prethodnika, Franje Tuđmana i Gojka Šuška, što prije potpisati pristupnicu Natopaktu i vrhovno zapovjedništvo nad Hrvatskom vojskom predati u ruke istim onim strancima koji su 800 godina dugo, i predugo, naređivali i slali hrvatske vojnike u ratove koji nisu bili njihovi. Ne treba puno pameti zaključiti da je 43 posto Hrvata protiv ulaska u NATO jer narod pamti da su Hrvatsku 1991. obranili HOS i drugi hrvatski dragovoljci, dok je NATO provodio embargo na izvoz oružja u Hrvatsku i BiH koje su bile pod udarom agresorske JNA.

Dok je gospodin Račan bio član predsjedništva CK SKJ nikada se nije zalagao da Jugoslavija uđe u NATO i da se komanda JNA stavi pod zapovjedništvo združenog stožera Američke vojske. Na svim vojnim vježbama JNA su “crveni” predstavljali jugo-vojsku a “plavi” opasnog imperijalističkog klasnog neprijatelja iz Natopakta, i uvijek su “crveni” pobjeđivali “plavog” neprijatelja. U međuvremenu je pao Berlinski zid, “crveni” su u Europi izgubili od “plavih” u istočnoj Njemačkoj (DDR), Čehoslovačkoj, Poljskoj, Mađarskoj, ali ne i u Jugoslaviji. Svi funkcioneri CK SKJ, i bivši disidenti jugo-komunizma ostali su u Hrvatskoj na vlasti, zadržavši rotacijski sustav bivšeg Predsjedništva SFRJ: Franjo mijenja Ivicu, Ivica Franju, Ivo Ivicu, Vesna obojicu itd. Za to vrijeme svi skupa se zaklinju u stvaranje pravne države Hrvatske i istovremeno svi skupa vrše strahoviti pritisak na pravosuđe da ne stupa po zakonu kako bi se Hrvatska stranka prava (HSP), oteta od režima, vratila svome članstvu. Motiv Vesne Pusić za detuđmanizaciju je stvaranje nehrvatske Hrvatske. Motiv Šuvara protiv Natopakta: reinkarnacija nove socijalističke Crvene armije, po mogućnosti “narodne”. Motiv Dobroslava Parage protiv Natopakta i za detuđmanizaciju: demokracija i pravna država Hrvatska Hrvatima.

Iako je, dakle, većina hrvatskih građana protiv pristupanja Natopaktu, Ivica Račan u suradnji sa Ivom Sanaderom već je poslao prvi kontingent hrvatske vojske u Afganistan. Naravno, neće Račan u Kabul poslati svoga sina koji nije imao potrebu odslužiti ni vojni rok u HV nego je preferirao civilno služenje.

Jedino se Hrvatska stranka prava 1861. iz domoljubnih razloga zalaže protiv ulaska RH u NATO, i za takvu politiku trenutno ima potporu od 43 posto građana naše Republike, sa tendencijom rasta. Takav uspjeh nije postigla niti jedna druga politička stranka u Hrvatskoj, jer, sve druge stranke, posebno parlamentarne, postigle su konsenzus mimo naroda ZA NATO, dok je hrvatski politički narod PROTIV. Mogu Stipe, Ivica, Ivo i Vesna neke hrvatske građane varati stalno, mogu većinu varati povremeno, ali neće moći većinu varati stalno!

Goran Jurišić, URED ZA ODSNOSE S JAVNOŠĆU