PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

  

Zagreb, 01.3.2003.

3. sabor i proglas Hrvatske stranke prava 1861.

Obaviještavamo cijenjenu hrvatsku javnost da je 1. ožujka 2003. godine u Zagrebu održan, u potpunoj medijskoj blokadi, 3. sabor Hrvatske stranke prava 1861. i legalni i legitimni 4. sabor Hrvatske stranke prava, na kojemu su pravaški sabornici izabrali nova stranačka tijela, i donijeli nova temeljna načela stranke:

Za predsjednika Hrvatske stranke prava 1861. izabran je za slijedeći četverogodišnji mandat dosadašnji predsjednik, i prvi predsjednik Hrvatske stranke prava, g. Dobroslav Paraga.

Sabornici su izabrali novi sastav Središnjeg odbora, kao najvišeg tijela između dva stranačka sabora, zatim, Stegovnog suda i Nadzornog odbora stranke.

Na 107. obljetnicu smrti Oca domovine Ante Starčevića, sabornici su donijeli nova temeljna načela Hrvatske stranke prava 1861., koja se oslanjaju na tradiciju Stranke prava, utemeljenu od Ante Starčevića i Eugena Kvaternika 1861. godine, i koja nude alternativu današnjim vlastima i oporbi, mogućnost za prosperitet hrvatskih državljana, i zaštitu hrvatskog naroda i suverenosti Hrvatske u 21. stoljeću.

Nakon sabora sabornici su prisustvovali misi zadušnici za Oca domovine Antu Starčevića.

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Goran Jurišić