Večernji list: 06. 03. 2003.

Lučin odbio Bandića

ZAGREB - Nakon posljednje Latinice u kojoj je gostovao policajac Krešimir Mišić, koji je "prokazao" pijanstvo i prometnu nesreću Milana Bandića, i molbe dogradonačelnika ministru Šimi Lučinu da Mišića vrati na posao, očitovao se i ministar unutarnjih poslova:

- Gospodinu Bandiću jako je dobro poznato da ja nisam otpustio policajca Mišića, pa s obzirom na to da ga ja nisam mogao otpustiti, ne mogu ga ni vratiti u sustav. Unutar MUP-a postoje institucije i pravila po kojima se radi i živi i mimo tih pravila ne može postupati nitko, pa ni ministar. Nema više odlučivanja po diskrecijskom pravu, već zakonima. Moje je kao ministra da poštujem odluke tijela ministarstva i države. Ako ona odluče, ja ću ih poštovati. Nije mi jasno zašto je g. Bandić svoju molbu izrekao javno nakon odluke drugostupanjskog disciplinskog suda, a svih proteklih mjeseci nikad mi to nije predložio, iako se viđamo najmanje jednom tjedno - kazao je Lučin.

Zastupnik policajca Mišića, odvjetnik Rajko Mlinarić podnio je tužbu Upravnom sudu. Bandićev postupak nazvao je lijepom gestom, samo to je Bandić trebao učiniti prije. (D. Mi.)