Vjesnik: 10. 03. 2003.

Papa: Izbor između mira i rata je izbor između dobra i zla

VATIKAN, 9. ožujka - Izbor između mira i rata u trenutačnoj je međunarodnoj situaciji također i izbor između dobra i zla, rekao je papa Ivan Pavao II. tijekom nedjeljnog angelusa na Trgu sv. Petra u Rimu.

Obraćajući se tisućama okupljenih hodočasnika, 82-godišnji poglavar Rimokatoličke crkve je podsjetio »da je Krist snagom mira razotkrio Sotonine laži i trijumfirao«.

Ivan Pavao II. je u ovo vrijeme korizme pozvao kršćane na odbacivanje vražijih izazova, kao što je tim izazovima odolio Isus u pustinji. Upozorio je još jednom sve one koji ratom žele utjecati na međunarodnu situaciju da se »odhrvaju vražijim nagovorima«. Papa je najavio da će moliti za mir u Iraku i na Bliskom istoku, tijekom svog jednotjednog korizmenog povlačenja na molitvu.

»Tijekom ovoga tjedna tišine i molitve imat ću na umu potrebe Crkve i preokupacije cijelog čovječanstva, posebno glede mira u Iraku i u Svetoj zemlji«, rekao je papa. Tijekom svog godišnjeg povlačenja papa ne održava ni privatne ni javne audijencije.(AR/Hina)