Vjesnik: 03. 04. 2003.

»Tiha većina« u stranci više ne želi biti tiha?

Neslužbeno se doznaje da su neki saborski zastupnici SDP-a nezadovoljni zbog »relativno neodlučne« Vladine politike / Isto nezadovoljstvo javlja se i na terenu, prvenstveno zbog neispunjenih predizbornih obećanja

ZAGREB, 2. travnja - Razvojna orijentacija Hrvatske, reforma radnog zakonodavstva te SDP u 2003. godini, teme su o kojima će u subotu raspravljati Glavni odbor SDP-a.

Uvodno će se članovima tog stranačkog tijela obratiti njegova predsjednica Gordana Sobol, a potpredsjednik Vlade Slavko Linić i ministar financija Mato Crkvenac, kao i premijer i predsjednik SDP-a Ivica Račan, govorit će o razvojnoj orijentaciji Hrvatske.

O radnom zakonodavstvu te o socijalnoj politici Vlade govorit će ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović, a treća je točka zatvorena za javnost i posvećena isključivo tehničkim stranačkim pitanjima.

Gordana Sobol je u srijedu rekla Vjesniku da očekuje da se u raspravu o prvim dvjema točkama uključe svi članovi Glavnog odbora, osobito saborski zastupnici kako bi se raspravilo i o evnetualnim problemima i nezadovoljstvu radom stranke.

Naime, neslužbeno se doznaje da su neki saborski zastupnici SDP-a nezadovoljni zbog »relativno neodlučne« Vladine politike.

Isto nazedovoljstvo, naglašavaju, javlja se i na terenu, prvenstvano zbog neispunjenih predizbornih obećanja. »Tiha većina u stranci neće ostati tiha, već će tražiti odgovore na otvorena pitanja«, kazao je Vjesniku jedan saborski zastupnik SDP-a, koji je želio ostati anoniman. Glavni odbor SDP-a održat će sjednicu u subotu u 10 sati u sjedištu stranke, na Iblerovom trgu u Zagrebu.

Dada Zečić