Slobodna Dalmacija: 04. 04. 2003.

ODVJETNIK LUKA MIŠETIĆ DEMANTIRA NAGAĐANJA DA SE ODBJEGLI GENERAL SPREMA PREDATI

Predaja Gotovine je novinarska laž

ZAGREB — Informaciju da se Ante Gotovina voljan predati, ali da će to učiniti kada mu to kažu njegovi branitelji, koja je objavljena u našem listu u četvrtak, demantirao je njegov brantelj Luka Mišetić.

— Naslov teksta u vašem listu čista je glupost i insinuacija, kao što su glupost i insinuacija i izjave visokog Vladina dužnosnika na kojeg se poziva novinar Slobodne Dalmacije. Jasno je da je Vladin dužnosnik ona osoba koja manipulira Gotovinom i, što je još gore, manipulira čitateljima Slobodne Dalmacije i javnošću. Izjave i teze koje se kroz tekst u Slobodnoj Dalmaciji provlače potpuno su neutemeljene. Štoviše, razočaran sam što me novinar Slobodne Dalmacije nije kontaktirao i provjerio takvu vijest. Iz tih razloga namjeravam uputiti dopis Sudu časti Novinarskog društva.

— Što se tiče tvrdnji da Gotovina nije daleko od Hrvatske, to su čiste insinuacije, a za tezu da Gotovinini branitelji čekaju neku novu vlast, energično tvrdim da je neistinita. Gotovinini branitelji i nadalje čekaju da aktualna vlast ispuni svoje obveze, ne samo prema generalu Anti Gotovini, nego i prema Domovinskom ratu, te da brani istinu o Domovinskom ratu. Prema tome, oni u Vladi koji misle da smo odustali od inzistiranja da Vlada ispuni svoje obveze prema našem branjeniku, ali i prema hrvatskom narodu, grdno se varaju — zaključio je Mišetić.

A. MALENICA