Vjesnik: 08. 04. 2003.

Tomac optužio novinare da su ga oni posvađali s Račanom

ZAGREB, 7. travnja - »Između mene i Ivice Račana nema sukoba i nije ga ni bilo«, izjavio je esdepeovac Zdravko Tomac, potpredsjednik Sabora i predsjednik saborskog vanjskopolitičkog odbora, nakon dvoipolsatnog radnog ručka s premijerom u Banskim dvorima u ponedjeljak.

Tomac je opovrgnuo da se sastao s predsjednikom SDP-a zbog svoje izjave na subotnoj konvenciji DC-a, gdje je rekao da najviše građana priželjkuje Matu Granića za premijera.

»Kao stari, trinaestogodišnji prijatelji, pretresali smo aktualnu situaciju i složili se da su interesi Hrvatske ispred interesa stranke«, rekao je Tomac. Naglasio je da su razgovarali o tome što Hrvatska treba učiniti kako bi iskoristila povijesnu šansu da uđe u Europsku uniju.

Potpredsjednik Sabora izjavio je da nije bilo govora o statusu ikojeg člana SDP-a, ocijenivši kako je posljednji nesporazum između njega i Račana nastao zato što su novinari prenijeli ono što on sam nije rekao, a Račan je potom odgovarao na to.

»Vi ste nas posvađali«, rekao je Tomac novinarima.

Govoreći o mogućem izlasku iz SDP-a, Tomac je rekao da će konačnu odluku, ako je bude, donijeti tako da njome ne napravi nikakvu štetu i svakako uz prethodni dogovor s vodstvom stranke. Pritom je ponovio da ostaje pri svojoj izjavi kako će u roku od dva mjeseca odlučiti o tome izlazi li iz stranke.

D. Zečić