Vjesnik: 16. 04. 2003.

HSS i SDP opovrgavaju da će Račan i Tomčić nakon izbora zamijeniti funkcije

Račan kaže da ponekad sa zanimanjem čita neke napise kako bi vidio što misli, a da nije to ni znao / Očito se traže teme kojima će se zabavljati narod u sklopu priprema za izbore, izjavila je ministrica Sobol / Trconić smatra da su napisi u Nacionalu i Novom listu spekulacije kojima se želi potencirati predizborno spajanje stranaka

ZAGREB, 15. travnja - Visoki dužnosnici HSS-a i SDP-a opovrgnuli su u utorak napise u nekim medijima po kojima su se premijer Ivica Račan i predsjednik Sabora Zlatko Tomčić dogovorili da nakon izbora - zamijene funkcije.

Premijer Račan odbio je u utorak na konferenciji za novinare komentirati te informacije riječima da »to nema smisla, jer bi svaki dan morao sazivati konferencije za novinare kad bi komentirao takve i slične napise«. Ipak, dodao je kako »ponekad sa zanimanjem čita neke napise da bi vidio što misli, a da to nije ni znao«.

Gordana Sobol, ministrica u Vladi i predsjednica Glavnog odbora SDP-a, naglasila je da u stranci o takvoj mogućnosti nikada nisu razgovarali, niti dugoročno namjeravaju razgovarati o ikakvim predizbornim kombinacijama. »Očito se traže teme kojima će se zabavljati narod u sklopu priprema za izbore«, izjavila je Gordana Sobol.

S njom se u potpunosti slaže i Luka Trconić, potpredsjednik HSS-a i predsjednik Kluba zastupnika te stranke u Saboru. »U HSS-u nema ni pomisli o tome«, istaknuo je. Trconić smatra da su napisi u Nacionalu i Novom listu spekulacije kojima se želi potencirati predizborno spajanje stranaka.

Treba podsjetiti da su obje stranke, i SDP i HSS, odlučile samostalno izaći na izbore, te da je predsjednik Sabora i HSS-a Zlatko Tomčić u nedavnom intervjuu Vjesniku izričito naglasio kako prije objave izbornih rezultata, HSS neće ni s jednom strankom pregovarati o koaliciji.

Sanja Kapetanić i Dada Zečić