Zagreb, 19. travnja 2003. godine

USKRSNA PORUKA I ČESTITKA PREDSJEDNIKA HSP-1861

U ozračju najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsa, dužni smo kao vjernici i pravaši bez obzira na blagdansko raspoloženje svjedočiti tragičnu istinu da usprkos ne tako davnoj obnovi državne samostalnosti, naša domovina je ponovno u opasnosti dok hrvastski narod izumire, nestaje i osipa se. U kolijevci srednjevjekovne hrvatske države Bosni i Hercegovini Hrvati su pred potpunim iščeznućem a u Republici Hrvatskoj Ujedinjeni Narodi predviđaju najbrže izumiranje od svih evropskih naroda, milijun manje stanovništva do sredine ovog stoljeća.

Opravdano se postavlja sudbonosno pitanje je li se hrvatski narod odlučio na kolektivno samoubojstvo, na nestanak sa lica jednog od najljepših dijelova kugle zemaljske?

Nije se tome uopće čuditi kada se pogleda tko su “pastiri” koji predvode narod a odreda su to dojučerašnji bivši Titovi generali, komunisti, odnarođeni ljevičari i bjelosvjetski liberali.

Hrvatska televizija i radio postaje kao i obrazovni sustav velikim dijelom su u službi održanja takve vlasti i prikrivanja objektivne istine o dubokoj provaliji nad koju se naginje naš narod i domovina Hrvatska.

Golemo je i opravdano nezadovoljstvo velikog broja ljudi koji su zahtjevali i iščekivali moralnu i materijalnu obnovu Hrvatske a prije i iznad svega pravdu. Danas, prevareni i ozlojeđeni mnogi od njih iščekuju povratak HDZ-a, stranke koja je uvučena u desetljeće najtežeg političkog kriminala u 14 stoljeća kršćanstva u Hrvata. Dakle, kroz paklena vrata u vječni mrak! Slaviti svjetlost Uskrsa a htjeti biti u mraku, glasovati za mrak!

Hrvati su velikim dijelom vjernički narod, a paradoks je da ih predvode već više od pola stoljeća propagandnom i izbornom manipulacijom neprijatelji slobode i vjere u Boga i čovjeka, dojučerašnji jugoboljševici i njihovi epigoni presvučeni u janjeću kožu i sa dječjim osmjehom na licu.

Izgleda, da još samo istinska vjera u čudo Božje može spasiti hrvatski narod i održati ga u njegovoj domovini na životu, jer nastavkom posrtanja u mrak Hrvati mogu u slijedećem desetljeću postati manjina u vlastitoj domovini Hrvatskoj a da to ne bude posljedica genocida, epidemija ili svjetskog rata.

Hrvatski narod treba od ovog Uskrsa prestati biti slijep, mora progledati i “uskrsnuti” zajedno sa Kristom i vjerom u Njega, osigurati svoj opstanak u sadašnjosti i u budućnosti.

Europska unija koja piše svoj ustav križajući riječ kršćanstvo i izbacivanjem Boga iz njega, nije ona Europa koja nudi spas i ohrabrenje narodima poput hrvatskog. Hrvati su kroz povijest puno puta bili lakovjerni i nepromišljeni što je utemeljitelj naše stranke dr Ante Starčević označio kao dvije narodne mane iz kojih izvire sva naša nesreća:”mi svakom vjerujemo bez da promišljamo i olako zaboravljamo krivice koje nam drugi čine”.

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju koji je toliko željen i obećavan, nije sam po sebi nikakav spas za Hrvatsku. Ne bude li naša država dovoljno snažna i uređena a hrvatski narod brojan i ponovno oživljen, jednostavno se može ulaskom u Europsku uniju doslovce rasprodati, utopiti i nestati.

Račanova vlada i predsjednik Mesić koji danonoćno zavode hrvatski narod kako će ulaskom Republike Hrvatske u Eurposku uniju svi problemi biti riješeni, ponašaju se poput Danajaca, kojih se treba čuvati čak i kada darove donose!

Nažalost, Hrvati se često ponašaju poput biblijskih Žiodva koji su stoljećima svoje proroke i samog Mesiju kamenovali, bičevali i razapeli da bi mogli nastaviti po starom, klanjati se Molohu i zlatnom teletu, na svoju štetu i propast!

Uskrs je prilika da se svi obratimo Bogu za milost da nam udjeli mudrost da progledamo, da se ne izgubimo u mračnim raljama materijalizma, liberalizma i sebičnosti, da ne nestanemo u tami povijesti!

Svim kršćanima i ljudima dobre volje u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i svijetu koji slave uskrsnuće Isusa Krista sretne uskrsne blagdane žele članovi, dužnosnici i vodstvo Hrvatske stranke prava 1861.

Dobroslav Paraga, predsjednik HSP 1861.