Večernji list: 30. 04. 2003.

POLITIČARI I ČASNICI ORGANIZIRALI PREMIJEREVO UBOJSTVO

Šešelj izravno umiješan u atentat na Đinđića

BEOGRAD - Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj i još 14 osoba izravno su osumnjičeni za ubojstvo premijera Zorana Đinđića 12. ožujka pred zgradom vlade, izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare ministar policije Srbije Dušan Mihajlović.

Mihajlović je potvrdio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije podnijelo kaznenu prijavu protiv 45 osoba koje su osumnjičene za umiješanost u atentat na Zorana Đinđića. Među njima su i bivši pripadnici Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, poznatije kao Crvene beretke, političke osobe i visoki vojni časnici.

Petnaest je osoba, uključujući Šešelja, osumnjičeno za izravnu umiješanost u atentana na Đinđića. To su vođa zemunskog klana i bivši zapovjednik Crvenih beretki Milorad Luković Legija, koji je i dalje u bijegu, Zvezdan Jovanović, koji je osumnjičen da je pucao u Đinđića, šef surčinskog klana Ljubiša Buha Čume, bivši šef vojne sigurnosti general Aca Tomić te Rade Bulatović, savjetnik bivšeg jugoslavenskog predsjednika Vojislava Koštunice.

Haaški optuženik V. Šešelj prije desetak dana priopćio je da je spreman u pritvorskoj jedinici u Scheveningenu razgovarati o tim optužbama. (Z. Bajt)