Vjesnik: 18. i 19. 06. 2003.

Sanader: Isključit ćemo Rojsa

ZAGREB, 17. lipnja - Osmi sabor HDZ-a koji će se održati u subotu, 21. lipnja, u zagrebačkoj dvorani »Dražen Petrović«, bit će mobilizacijski i pod motom »Pokrenimo Hrvatsku«, najavio je na konferenciji za novinare u utorak u HDZ-ovoj središnjici predsjednik stranke Ivo Sanader. Odgovarajući na novinarski upit, najavio je da će Ljubo Ćesić-Rojs biti izbačen iz HDZ-a najvjerojatnije nakon osmog sabora.

Sanader je opovrgnuo da će se izmjenama Statuta HDZ-a odmah produljiti mandat predsjednika stranke, već će se to primijeniti tek od devetoga stranačkog sabora. Mandat predsjednika HDZ-a i stranačkih tijela trajat će četiri godine, dvostruko dulje nego sada.

Predsjednik HDZ-a također je negirao da je primio neke vijećnike iz Velike Gorice koji su navodno tražili smjenu gradonačelnika Ivana Šukera, naglasivši da Šuker uživa njegovu punu potporu. Na konferenciji, Sanader je predstavio nove članske iskaznice slične kreditnim karticama. Prvi će te iskaznice dobiti oko 5500 izaslanika na stranačkom saboru, a one će poslužiti kao vjerodajnice za taj skup.

Andrea Latinović