Slobodna Dalmacija: 24. i 25. 06. 2003.

Rojsu prijete

Saša LJUBIČIĆ

Ne znam je li to istina ili nije, ali general tako veli. Potencijalni Ćesićevi neprijatelji se ne nalaze među crvendaćima, već, vidi vraga, u pitomom, Sanaderovom HDZ-u. ’Ajd’ sad, da vam je netko prije pet godina rekao da će gorostasna Rojsa proganjati HDZ-ovci, a on plačljivim glasom iskati pomoć od novinara jer mu prijete ubojstvom, rekli biste da je takvo što nemoguće, jer je Rojs najveći HDZ-ovac od svih HDZ-ovaca, a takvi novinare, ako nisu "njiovi" - ne vole.

I još da će se pored toga, kako je izjavio nekidan, obratiti Hrvatskom helsinškom odboru da zaštiti njegova ljudska prava?! Pa, tko je bio veći neprijatelj HHO-ovaca od Šuškovih ljudi u HDZ-u, kojima je Rojs dušom i tijelom pripadao, a sad bi on da ga zaštite od progona, da nisam ovo pročitao vlastitim očima, ne bih vjerovao.

Kopernikanski obrati na našoj političkoj sceni produkt su, gotovo isključivo, najobičnijeg koristoljublja. Jasnije, dok je veliko hrvatovanje donosilo novčiće, onda se i hrvatovalo, sad kad malo treba primiriti ždrijepca, jer Europa ne voli da se previše rza, zategnut će se uzde, a divlji u sedlu poput našeg Ljube morat će sjašiti.

Pa, sad recite, da politika nije jedna najobičnija parada.