Novi list: 03. 07. 2003.

NEOBIČNA POTJERA U ZAGREBU

Opasna vožnja zastupnika HSS-a Petra Žitnika

ZAGREB – Petar Žitnik (65), saborski zastupnik Hrvatske seljačke stranke u utorak poslijepodne bježao je prometnoj policiji Slavonskom avenijom! Naime, nije zaustavio svoj automobil na traženje prometnika koji su mu signalizirali da stane budući da su utvrdili da je vozio brže od ograničenja.

Kako doznajemo, Žitnik je u utorak oko 18.30 sati vozio Slavonskom avenijom prema Kozari boku brzinom od 127 kilometara na sat. Prometni policajci pokušali su ga zaustaviti zbog prekoračenja dopuštene brzine. No, zastupnik Žitnik se nije zaustavio, pa su policajci krenuli za njim u potjeru. Žitnik je tada na trenutak stao, no ubrzo je nastavio vožnju, tako da su policajci pohitali za njim uključivši i sirenu. Na kraju je nesavjesni vozač ipak zaustavljen. Žitnik se odmah legtimirao kao saborski zastupnik, ali su policajci svejedno pristupili alko-testiranju, kako pravila službe i nalažu. Protiv HSS-ovog saborskog zastupnika bit će podnesene prekršajne prijave zbog prekoračenja brzine, te nezaustavljanja na zahtjev službene osobe. Za te prometne prekršaje »brzi Žitnik« može biti kažnjen s ukupno 1.000 kuna i pet kaznenih bodova.

Saborski zastupnik Petar Žitnik jučer je priznao da je prebrzo vozio, te je dodao da će platiti kaznu za prekršaje.

– Ja sam krenuo sa semafora i stvarno sam stiskao gas, jer nikog nije bilo ispred mene. Vozio sam lijevom trakom, te sam primijetio policajca kako mi skroz s desne strane signalizira palicom da stanem, ali sam zaključio da bi to u tom trenutku bilo opasno i pogibeljno, kazao je Žitnik, dodajući da je nastavio vožnju s uvjerenjem da će kaznu dobiti na kućnu adresu. Kad su ga policajci sustigli zaustavio se uz desnu bankinu.

– Inače sam baš poznat kao spor vozač, ali eto, dogodilo se, kazao je Žitnik, zastupnik HSS-a iz Varaždina.

D. RADALJAC, Z. CRNČEC