Vjesnik: 04. 07. 2003.

Dijana Čizmadija napušta SDP

ZAGREB, 3. srpnja – Saborska zastupnica SDP-a Dijana Čizmadija, u javnosti poznatija po tome što u 17 mjeseci u sabornici nije progovorila ni riječ, odlučila je demonstrativno napustiti stranku.

Već je podnijela ostavke na članstvo u Glavnom odboru SDP-a i Klubu zastupnika. Kako se doznaje, iz SDP-a odlazi jer nije bila zadovoljna slobodom govora u stranci. Prema njezinim riječima, nije »mogla kroz stranku provoditi socijaldemokratska načela, a morala je podržavati zakone koje nije smatrala dobrima poput onoga o projektu DružbAdria«.

U Klubu zastupnika zatečeni su ostavkom, ne znajući što će biti s njenim zastupničkim mandatom, ali najavljuju da će o tom slučaju raspravljati u Klubu.

SDP-u je, naime, to već drugi zastupnički glas iz njegovih redova na koji ne može računati. Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci zastupnik te stranke Zlatko Šešelj podnio je ostavku, nezadovoljan politikom ministra Vladimira Strugara o udžbenicima.

No, ostavka saborske zastupnice Dijane Čizmadije nije jedini događaj koji je posljednjih dana potresao SDP.

U srijedu je u Vukovaru osnovana još jedna stranačka frakcija na čijem je čelu Nikola Volarević.

Volarević je u četvrtak izjavio Vjesniku da je frakcija, u kojoj je 20 članova SDP-a, odnosno trećina članstva Vukovarsko-srijemske županije, utemeljena zbog neslaganja s politikom aktualnog županijskog vodstva stranke.

Andrea Latinović, Dada Zečić