Vjesnik: 04. 07. 2003.

General Ante Gotovina nema nikakve namjere promijeniti svoj odvjetnički tim

U ime odvjetničkog tima generala Gotovine želio bih javno odgovoriti na neutemeljeni članak gospodina Vlade Rajića koji je 3. srpnja objavljen u Vjesniku, a pod naslovom »Gotovina mijenja odvjetnike«.

General Ante Gotovina nema nikakve namjere promijeniti svoj odvjetnički tim i gospodin Vlado Rajić toga je svjestan. Rajić je u srijedu poslijepodne 2. srpnja 2003. započeo sa širenjem te laži unatoč činjenici da je odvjetnički tim toga istog dana priopćenjem upoznao redakciju Vjesnika kao i ostale redakcije hrvatskih medija da su jedini opunomoćeni zastupnici generala Gotovine upravo: Luka Mišetić, Ivo Farčić, Marijan Pedišić, Ante Vukorepa i Marin Ivanović.

Rajić je nazvao gospodina Mikuličića, Vladina zastupnika u predmetu Gotovina, i upitao ga je li čuo da Gotovina otkazuje cijelom odvjetničkom timu. Odvjetnik Mikuličić rekao je gospodinu Rajiću da je to laž, te da bi me trebao nazvati kako bih ja potvrdio da se radi o lažnoj informaciji.

Kao i obično, gospodin Rajić nije imao dovoljno hrabrosti, a ni novinarske etike da me nazove prije širenja takve dezinformacije hrvatskoj javnosti.

Namjeravam podnijeti tužbu Visokom sudu časti Novinarskog društva i to protiv Vjesnika i gospodina Rajića osobno zbog toga što je gospodin Rajić bio obaviješten da je riječ o lažnoj informaciji prije nego što je objavio članak, ali je unatoč toj spoznaji i činjenici da mi se prethodno trebao obratiti – propustio to učiniti.

LUKA MIŠETIĆ, odvjetnik, Zagreb