Slobodna Dalmacija: 04. 07. 2003.

Evo nam opet onoga Heraka

Saša LJUBIČIĆ

Svatko tko nije pravomoćno osuđen, odnosno proglašen krivim jest - nevin. To znači da je i posljednji ministar turizma u HDZ-ovoj Vladi Ivan Herak, protiv kojega se vodi kazneni postupak zbog navodnih malverzacija s financijskim sredstvima Ministarstva turizma, pravo malo janje, pa nam mekeće o svojim novim poslovnim planovima. Kaže Herak - stranke tri: IDS, HSLS, HDZ - da će u suradnji s Berlusconijevim (još jedno "janje") prijateljem graditi po Lovranu i Opatiji turističke apartmane. U projekt će uložiti, pazi ga sad, 10 milijuna eura!! I sad se vi pitate što se ja tu čudim, jesam li zavidan, je li mi krivo.

Ma, kad drugi, ljudi moji, izađu iz buvare, onda nemaju ni za cigare pa jadni kupe opuške, a Herak - hop, hop, i ciglih 10 milijuna eurića!

"Poznavanjem turističke djelatnosti i još uvijek dobrim vezama možemo doista mnogo učiniti, i to na legalan način", riječi su Herakove. Je li meni dopušteno sumnjati da će se tu, možebitno, zakotrljati i nešto novca koje je, bivši robijaš Herak, navodno, pronevjerio? I zašto treba naglašavati da će se biznisom baviti na legalan način, valjda se ranije njime bavio drukčije?