Vjesnik: 05. 07. 2003.

Barišić nedolazak Smiljana Reljića nazvao »klasičnim postupkom kukavica«

ZAGREB, 4. srpnja - »To su klasični postupci kukavica«, prokomentirao je bivši šibenski vojni policajac Mario Barišić izostanak Smiljana Reljića u četvrtak na Općinskom sudu tijekom rasprave u sudskom postupku u kojem je Reljić privatnom tužbom tužio Barišića.

Reljić, za kojeg je poziv na raspravu primio njegov sin, nedolazak nije ispričao, a nije se pojavio niti njegov pravni zastupnik. Zbog toga je sutkinja Ksenija Gržin odlučila postupak obustaviti, smatrajući time kako je Reljić odustao od tužbe.

Odvjetničko društvo Korper i Haramija, kojem je sud uputio poziv za raspravu, izvijestilo je sud kako više ne zastupa Reljića.

Bivši šef SZUP-a, Smiljan Reljić, podnio je tužbu zbog teksta u Jutarnjem listu iz travnja 2001. godine pod naslovom: »Barišić optužio Smiljana Reljića za likvidaciju zarobljenika nakon Oluje«, a u kojem je izjavio: »Dva dana nakon Oluje između 14 i 15 sati trojica hrvatskih vojnika, S.G., P.I. i momak s nadimkom Ben, otkrili su u predjelu zvanom Jabuka trojicu pripadnika postrojbi pobunjenih Srba. Oni su ih zarobili«. U tekstu se dalje navodi i kako su kasnije naišli na Reljića, koji je, kad su ga upitali kamo da odvedu zarobljenike, rekao kako ih treba likvidirati.

Privatna se tužba odnosi i na tekst objavljen u Slobodnoj Dalmaciji 6. travnja 2001. godine pod naslovom: »Reljić se užasno smijao kad su Srbi likvidirani«.

M. B.