Novi list: 09. 07. 2003.

ZASTUPNICA SDP-a DEMANTIRALA JE VODSTVO SVOJE STRANKE

Čizmadija: Ne povlačim ostavke

ZAGREB – Iako je iz vrha SDP-a našem listu i jučer ponovljeno kako se očekuje da saborska zastupnica te stranke Dijana Čizmadija uskoro povuče svoje ostavke na mjesto u Klubu zastupnika i Glavnom odboru SDP-a, Čizmadija je jučer izjavila kako od toga neće biti ništa.

»Ostavke neću povući«, kazala je na saborskim stepenicama Čizmadija, nakon što je nekoliko dana izbjegavala komentirati špekulacije o tome da bi mogla odustati od ostavki.

Jučer su iz SDP-a čak uvjeravali i kako će, uz povlačenje ostavki, Čizmadija poslati i isprike čelnicima Kluba zastupnika i Glavnom odobru stranke, no ona je i to jučer demantirala.

Čizmadija je ponovila kako je ostavke dala jer nije mogla više u okviru Kluba zastupnika osigurati za sebe slobodu djelovanja, niti izboriti pravo na izdvojeno mišljenje. Od ostavki ne misli odustati, ali razmišlja o tome da, dok opozicija bojkotira saborski kvorum, nastavi s radom u saborskim odborima, kako bi pridonijela njihovom normalnom funkcioniranju. Iz SDP-a ne misli izlaziti, no smatra da većina može odlučiti i da ju izbaci iz stranke.

J. K.