Novi list: 12. 07. 2003.

Čime li je Mudrinić zaslužio toliku blagonaklonost?

Bojana MRVOŠ

Zanimljivo je koliko su naša Vlada i naš HT bliski. Jer, HT želi narodu predstaviti svoje nove modele telefoniranja, navodno super povoljne i za sirotinju, onda se u spektakl uključi i Vlada, pa u najskupljem zagrebačkom hotelu »Sheratonu«, održi tzv. »virtualnu sjednicu« na temu telefona. I cijela se ekipa ludo zabavlja. I iako si je Vlada zadržala tek djelić HT-a, a ostatak prodala Nijemcima, Račan se ipak voli družiti s Mudrinićem, dok šefovi javnih poduzeća HEP ili INA vjerojatno čame tužni i osamljeni. Bit će, ništa ne daju sirotinji, pa drugo nisu ni zaslužili. A čime li je Mudrinić zaslužio toliku blagonaklonost, vjerojatno nikad nećemo doznati.

I veli Račan kako »problema nema«, jer su nove tarife u skladu s odlukom Ustavnog suda o ukidanju pretplate teške 60 kuna. Nisu, premijeru, već će to biti tek, i ako, HT svom potrošaču za 60 kuna pretplate ponudi nešto u zamjenu, umjesto da nam da 10 besplatnih kuna telefoniranja, a sebi ostavi 50.

Ustvari, kad Vlada već toliko navaljuje braniti HT, zbog čega onda ne pokaže tajni ugovor o prodaji HT-a Nijemcima, a da se vidi da tu ničeg mutnog nema? Ili ima?

Zanimljiv je onaj, simpatično nazvan, »mini halo«. Jer zbilja daje »mini«. Trčat će sirotinja nedjeljom od 18 do 19 sati besplatno telefonirat ne bi li ulovila svoj bonus, a kad »prekardaši« s telefoniranjem, plaćat će sve osim socijalne cijene. Simpatično je i ono besplatno telefoniranje nedjeljom za sve koji HT-u daju 91 kunu pretplate. Osim ako zovete mobitel.

Ne smije se, međutim, sumnjati u Vladu. Ne sumnja ni Vijeće za telekomunikacije, kvazinezavisno tijelo koje je Sabor postavio ne bi li kritički pazilo na HT i njemu slične. Al' u Vijeću iskreno kažu: »Ako je to konačna odluka Vlade, mi je možemo samo potvrditi!«. Ideš!