Novi list: 17. 07. 2003.

KRADLJIVAC ISKORISTIO DESETAK MINUTA ODSUTNOSTI VOZAČA POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ukraden Linićev službeni automobil

Radi se o luksuznom »audiju A8«, registracije ZG 3327-AB u vlasništvu Ureda za opće poslove Sabora, na korištenju kod potpredsjednika Vlade Slavka Linića

ZAGREB – Službeni automobil potpredsjednika Vlade RH Slavka Linića ukraden je jučer u 15.08 sati na Gupčevoj zvijezdi u sjevernom dijelu grada. Radi se o luksuznom »audiju A8« 1.2 E, registracije ZG 3327-AB što je vlasništvo Ureda za opće poslove Sabora, no na korištenju je kod potpredsjednika Linića.

Automobil je spretni kradljivac ukrao u Vrančićevoj ulici ispred kućnog broja 3 iskoristivši tek desetak minuta odsutnosti Linićevog vozača. Iako je prema prvim informacijama Linićev vozač bio otišao po novine ostavivši ključeve u vozilu, nakon policijskog očevida utvrđeno je da je »audi« ipak bio uredno zaključan, a lopov se nije libio obiti ga i ukrasti u uličici u čijoj se neposrednoj blizini nalazi taksi stajalište, te veliki »Konzumov« dućan s brojnim kupcima. Ta ulica izlazi na Ulicu Medveščak pred samo, vrlo frekventno, tramvajsko stajalište na Gupčevoj zvijezdi.

Iako je samo minutu ili dvije nakon krađe alarmirana zagrebačka policija, do kasno poslije podne Linićev »audi« nije bio pronađen. Kradljivac se, prema izjavama očevidaca, uputio prema sjeveru grada, tako da su policijske patrole također najprije krenule prema naselju Gračani, no ubrzo je blokirano i šire gradsko područje, te svi izlazi iz Zagreba.

U potragu za Linićevim službenim vozilom uključene su i sve ostale policijske uprave u Hrvatskoj, a sam Slavko Linić, zauzet obvezama, također nije doznao što se točno dogodilo.

Ana RAIĆ-KNEŽEVIĆ