Novi list: 25. 07. 2003.

IZASLANSTVO ZANIMLJIVOG SASTAVA JUČER POSJETILO RIJEČKU GRADSKU UPRAVU

Vrhovnik i Radeljak u Rijeku doveli Ruse

Savjetnica gradonačelnika za razvoj Nataša Zrilić potvrdila je da su potencijalnim investitorima predstavljeni gradski komunalni projekti i nekretnine propalih tvrtki. O »Lencu« navodno nije bilo riječi

RIJEKA – U riječku gradsku upravu na Korzu 16 jučer nešto poslije deset sati ušlo je rijetko viđeno izaslanstvo na čelu s Josipom Radeljakom Dikanom i predstavnicima ruskih investitora dok ih je u gradskoj upravi već čekao direktor »Viktora Lenca« Damir Vrhovnik. Svi oni sastali su se sa savjetnicom gradonačelnika za razvoj Natašom Zrilić koja je za naš list izjavila da je na sastanku bilo riječi o mogućem investiranju u gradske projekte. O »Viktoru Lencu«, navodno, nije bilo riječi.

Kao što je uobičajeno u takvim situacijama, predstavnici Grada Rijeke predstavili su gradska ulaganja u komunalni sustav, gradske nekretnine koje čekaju investitore (bivše tvorničke hale Končara, Rikarda Benčića, Torpeda i Istravina), a bilo je riječi i o projektu izgradnje riječkog prometnog čvora i modernizaciji lučkih postrojenja. Nataša Zrilić nije željela ništa konkretnije reći, ali očito je da su preliminarni razgovori završili na opće zadovoljstvo.

Nakon sastanka telefonom smo zatražili komentar direktora »Viktora Lenca« Damira Vrhovnika koji je odgovorio da ne želi ništa komentirati, ali da se u zgradi gradske uprave našao slučajno. Osim što je prvi čovjek škvera u Martinšćici, Vrhovnik je, podsjetimo, i vlasnik poduzeća »Bura« i suvlasnik »Tržnice Rijeka«, pa nije nemoguće da je i po toj osnovi zainteresiran za suradnju s ruskim ulagačima.

Predsjednik Društva hrvatsko-ruskog prijateljstva Marijan Tuškan rekao nam je pak da o jučerašnjem posjetu ruskih ulagača ne zna ništa, da je bio na putu u Istri, ali da bi sigurno bio obaviješten u slučaju da je posjet organiziran službenim kanalima.

Damir CUPAĆ