Slobodna Dalmacija: 26. 07. 2003.

Vice Vukojević

Saša LJUBIČIĆ

Kandidat je za predsjednika Ustavnoga suda! Eeej, Ustavnoga suda!! Katastrofa, katastrofa, i stoput katastrofa! Čovjek kojega pojedini svjedoci dovode u vezu sa silovanjem jedne Bošnjakinje, s logorima i još koječim, a koji na to šuti, umjesto da se kao Glavaš prijavi Državnome odvjetništvu da se raščisti je li kriv ili ne, rješavao bi ustavne krize?!

I valjda to mjesto pripada stručnjaku za ustavno pravo, a ne Vici Vukojeviću koji je karijeru proveo kao nekakav pravnik u nekakvom poduzeću. Čime je on to zaslužio da uopće bude u Ustavnome sudu, a kamoli da mu šefuje. Najveća sprdačina je analiza mogućeg ishoda glasovanja. HDZ-ov krojač izbornih zakona Smiljko rečeni Sokol navodno se okrenuo protiv Vice, a što se nije čuditi jer se on ionako okreće kako vjetar puše.

Šest je članova Suda protiv Vice, a sedam za, s time da je onaj sedmi glas Vicin!! Znači, on će samog sebe ustoličiti, i što je tu nama čudno, jer ako se neš sam gurat, a ko će te gurat?! Neće valjda dignit ruku protiv sebe, to bi značilo da je zreo za ludnicu.

A najveća ludnica na svijetu je ova naša, u kojoj se, kako reče don Ivan Grubišić, osim genocida, kulturocida, upravo događa i politocid.