Slobodna Dalmacija: 28. 07. 2003.

Zbunjeni Peronja

Saša LJUBIČIĆ

A kako i neće kad je onomad ispalio da bi valjalo maknuti sve partizanske spomenike, a sad HDZ u Virovitici vraća u postolje brončanog partizana koji je godinama ležao u koprivi. Čekaj, prije smo ih rušili, a sad ih vraćamo, paaaa, bogamu, ja više ništa ne razumijem, češka se iza uha župan, ne zna bi li zovnuo Sanadera da vidi koja je direktiva. Da sve bude još apsurdnije, koalicijski im se partner HSP zauzima za isto, a njihov lokalni predstavnik na HTV-u je u pozitivnom kontekstu spomenuo NOB.

Za dom spremni - a sloboda narodu?! Priznajem, ni ja više ništa ne razumijem.

E, to ti je kad Sanader previše razgovara s Prodijem, a ovaj mu veli da se treba otresti svih mogućih ekstrema, da bi ih pripustili na vlast, pa se on sjeti polegnutih spomenika, a zaboravi splitski HNK gdje je ratnih godina s repertoara skinuo, Feral piše, Srbe i nepoćudne Hrvate. I zato mu umivanje stranke, koliko to god dobro bilo, i koliko to god svi bez iznimke moramo pozdraviti, ide teško, kad i on oko očiju krmelja ima.

"HDZ nam je uništio mladost. HDZ-ovcima treba 300 godina da bi se oprali", poručuje Aleksandar Antić, tekstopisac T.B.F.-a.

A, da upale centrifugu, možda će ići brže?