Vjesnik: 29. 07. 2003.

Zagrebački SDP i vrh stranke raspravljali o Tomčevim postupcima

U SDP-u procjenjuju da Tomac nastoji popraviti svoj vrlo poljuljani stranački kredibilitet, no jednako tako visoki stranački dužnosnici dodaju da je Zdravko Tomac u očima stranke izgubio onu važnost koju je nekad imao

ZAGREB, 28. srpnja - U ponedjeljak poslije podne u stranačkoj su se središnjici sastali članovi zagrebačkog SDP-a i vrha te stranke.

Namjera im je razmijeniti stajališta o aktualnim pitanjima, jer je upravo taj sastanak posljednji prije nego što SDP-ovi dužnosnici odu na godišnji odmor.

Jedna od tema sastanka bila je i odnos između gradskog SDP-a - koji, u odsutnosti Milana Bandića, vodi potpredsjednik zagrebačke gradske organizacije Zdravko Tomac - te stranačke središnjice.

Naime, Tomac je nedavno u neformalnom razgovoru s novinarima najavio da bi gradski izbori mogli biti održani kad i parlamentarni, što znači u drugoj polovici studenoga. Međutim, takve namjere demantirane su iz SDP-a, a i sam je Tomac, kako doznajemo, na sjednici Predsjedništva prošlu srijedu opovrgnuo da je to rekao.

U SDP-u procjenjuju da Tomac nastoji popraviti svoj vrlo poljuljani stranački kredibilitet, no jednako tako visoki stranački dužnosnici dodaju da je Zdravko Tomac u očima stranke izgubio onu važnost koju je nekad imao, i to zahvaljujući svojim postupcima.

Dada Zečić