Večernji list: 25. 08. 2003.

SPONZORIRANJE ZA PROŠLU PREDSJEDNIČKU KAMPANJU DORICA NIKOLIĆ TVRDI:

Zubak je financirao sve kandidate

Je li trgovac oružjem Zvonko Zubak financijski sudjelovao u predizbornoj kampanji Dražena Budiše ili ne - nejasno je nakon različitih izjava iz HSLS-a. Dražen Budiša tvrdi da je Zubakovu ponudu odbio, Zvonimir Zubak, pak, tvrdi kako je glavnoj tajnici stranke Dorici Nikolić dao vrećicu s pola milijuna kuna u gotovini, ona to opovrgava a onda dodaje da je Zvonimir Zubak ipak financirao zrakoplov i bacanje letaka.

Znači li to da šef HSLS-a nema pojma tko mu je financirao kampanju?

Ne, odvraća Dorica Nikolić. Zvonimira Zubaka su odbili u prvom krugu predsjedničkih izbora, jer htio je financirati čitavu kampanju, a HSLS nije htio da to financira jedna osoba.

- U drugom krugu Zvonimir Zubak je rekao da je pomogao svima, dakle radi se o samo o tome da svi ostali o tome šute. Zvonimir Zubak je rekao kako pozna njemačkog liberala Genschera i kako bi ga mogao avionom dovesti na Budišin predizborni skup, što smo prihvatili.

No, to nije uspjelo jer je Genscher tada bio u bolnici, čini mi se na opreaciji slijepog crijeva. Tako je na kraju Zvonimir Zubak platio avion i letke koji su se iz tog aviona izbacivali nad Jarunom, i to je sve - objasnila je jučer telefonom Dorica Nikolić. (Ro. K.)