Večernji list: 01. 09. 2003.

Marioneta - jučer HDZ-a, danas SDP-a

U članku pod naslovom "Stranka, to sam ja" citirano je klevetničko i uvredljivo mišljenje Miroslava Rožića o Hrvatskoj stranci prava 1861. "da o HSP-u 1861. programski ne zna ništa, osim da je riječ o stranci vođa koje se drže one Luja XIV.: Stranka, to sam ja."

Nije nikakvo čudo da Miroslav Rožić ne zna ništa o programu HSP-a 1861., jer on ni o pravaškoj ideologiji i filozofiji, kao ni o pravaškoj povijesti ne zna ama baš ništa. Inače, teško da bi kao pristojan čovjek, a kamoli pravaš mogao sjediti u stranci koja je nelegitimno oteta od svojeg legitimnog vodstva i članstva. Morao bi respektirati činjenicu da na čelu te uzurpirane stranke, čiji je i on saborski zastupnik, sjedi moralno i krivično diskreditirana osoba Ante Đapića, protiv kojeg je prije dvije godine podignuta kaznena optužnica pred splitskim Općinskim sudom za zlouporabu službenog položaja i krivotvorenje službene isprave (prepisivanje magisterija).

Misao vodilja HSP-a 1861. je Starčevićeva pravednost i nepotkupljivost, što je ujedno i bitna razlika u stavovima i djelovanju između HSP-a 1861. i Rožićeva i Đapićeva HSP-a koji od tih Starčevićevih pogleda i načela nije slijedio niti provodio nikada ni jedno, već upravo suprotno, postajući sinonim za stranačku marionetu, jučer HDZ-a a danas SDP-a.

Dobroslav Paraga, predsjednik HSP 1861